Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unohda menneet

Tehtiin Talvivaaran kanssa miten tahansa, niin lasku tulee.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kirjailija Rolf Dobelli antoi kirjassaan Selkeän ajattelun taito muutamia hyviä neuvoja. Yksi niistä kertoo, miten uponneiden kustannusten harhaan tulee suhtautua.

Uponneiden kustannusten harhassa ”investoitu raha muuttuu perusteluksi jatkaa, vaikka objektiivisesti tarkasteltuna siinä ei olisi mitään järkeä”.

”Mitä enemmän on investoitu ja mitä suuremmat ovat menetetyt kulut, sitä kovempi on paine jatkaa projektia.”

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) kertoi viime viikolla, että Talvivaaran kaivoksen alasajo on yhä lähempänä. Vaasan hallinto-oikeus asetti rajoituksia Nuasjärven poistoputken käytölle. Putkea tarvittaisiin, jotta kaivosalueelle kertynyttä vettä saataisiin vähennettyä ja kaivoksen toimintaa voitaisiin jatkaa.

Rajoituksien ja määräaikaistamisten todennäköinen seuraus on, ettei yksityinen raha uskalla lähteä mukaan. Valtiolle jäävät kulut sekä kaivoksen alas- että ylösajamisesta. Kumpikin maksaa paljon. Jos jälkimmäinen tie johtaa myöhemmin alasajoon, lasku on vielä suurempi.

Dobelli mittaisi vain tulevaisuutta. Jos Talvivaaran kaivoksen ongelmien voi olettaa jatkuvan ja nikkelin hinnan pysyvän alhaalla, Dobelli kehottaisi olemaan välittämättä menneistä kuluista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat