Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi voi jäädä pian Kreikan taakse

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat näkee Euroopan komission julkistamassa kevätennusteessa pientä toivonvirettä.

”Euroalue ja koko EU sinnittelevät vihonviimeistä jäsenmaata myöten kasvun puolelle vuonna 2017. Tänä vuonna murheenkryyninä on vielä Kreikka, jonka bruttokansantuotteen ennustetaan laskevan viime vuodesta 0,3 prosenttia.”

”Kasvuvauhdin kärjessä ovat Irlanti, Luxemburg, Romania, Slovakia, Puola ja Malta. Irlannin talouden ennustetaan kasvavan tänä vuonna 4,9 prosenttia. Entinen kriisimaa nousee vauhdilla kuopan pohjalta.”

”Valitettavasti Suomi on tilaston toisessa päässä. Tänä vuonna Suomen kasvu on Kreikan jälkeen heikointa. Ensi vuonna Kreikka menee 2,7 prosentin vauhdilla heittämällä ohi. Toki Kreikan lukuihin sisältyy monta jos-sanaa.”

”Komissio tunnustaa, että ennusteisiin sisältyy suuria epävarmuustekijöitä. Sellaisia ovat kehittyvien markkinoiden, etenkin Kiinan, kasvunäkymät. Geopoliittiset jännitteet Ukrainassa ja Lähi-idässä voivat heijastua talouteen ennakoitua synkemmin. Raakaöljyn hintakehitystä on hankala ennustaa, samoin rakenneuudistusten etenemistä EU:n sisämarkkinoilla.”

”Oma lukunsa on epävarmuus Britannian EU-jäsenyyden jatkumisesta. Brexitillä voisi olla suuria vaikutuksia paitsi EU:n myös Britannian talouteen.”

Keskisuomalainen kirjoittaa, että tänään torstaina Britanniassa järjestettävien vaalien suma – samana päivänä pidetään Skotlannin alueparlamenttivaalit, Walesin ja Pohjois-Irlannin edustajakokouksien vaalit, osassa Englantia aluevaalit sekä Lontoossa pormestarivaali – näyttää tulosten selvittyä, mihin suuntaan saarivaltakunnan poliittinen ilmasto on kehittymässä.

”Britannian torstainen vaalisuma on myös mittari labourin puheenjohtajan Jeremy Corbynin kannatukselle.”

”Työväenpuolueella oli aikaisemmin vahva asema Skotlannissa. Nyt selkeä ykköstila on Skotlannin itsenäisyyttä kannattavalla SNP:lla, joka on gallup-mittausten mukaan saamassa liki puolet parlamentin paikoista. Itsenäisyyskysymys jakaa yhä Skotlantia, mikä tekee haastajien eli labourin ja konservatiivien tehtävän vaikeaksi.”

”Skotlannin edelleen kytevä itsenäisyyshalu uhkaa hajottaa Britannian oman unionin. Samaan aikaan osa briteistä kampanjoi Euroopan unionista irtaantumiseksi.”

”Jos Britannia juhannuksen alla äänestää EU:sta eroamisen puolesta, kiihtyvät äänenpainot EU-myönteisessä Skotlannissa. Skotit pyrkinevät tällöin entistä tarmokkaammin itsenäistymään pysyäkseen EU:ssa.”

”Jos taas Britannia äänestää kesäkuussa EU:ssa säilymisen puolesta, rauhoittanee se ehkä hetkeksi keskustelua Skotlannin itsenäisyyshankkeesta. Mutta korkeintaan väliaikaisesti – jos lainkaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat