Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suora puolustusyhteistyö USA:n kanssa on tärkeää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehti toteaa sotilaallisen yhteistyön Yhdysvaltojen kanssa tuovan yhdysvaltalaisia sotilaita moniin Suomessa pidettäviin harjoituksiin nyt touko–kesäkuussa.

”Puolustusvoimien mukaan amerikkalaisten kanssa harjoittelemalla kehitetään Suomen puolustuskykyä sekä Nato-standardien mukaista yhteensopivuutta. Mutta miksi harjoituksia järjestetään nyt erityisesti USA:n kanssa, eikä esimerkiksi Nato-maa Saksan tai Kreikan kanssa? Sen vuoksi, että vaikka Suomi ei koskaan lähentyisi Natoa nykyistä enempää, Suomelle on tärkeää säilyttää toimivat välit maailman johtavaan sotilasmahtiin ja puolustusteknologian kehittäjään, joka on myös merkittävin Nato-maa.”

”Suomen geopoliittinen asema ja yli 1 300 kilometriä pitkä itäraja tuovat omat haasteensa isänmaan puolustukseen, sillä Venäjällä on nykyisin tehokas päätöksentekoprosessi ja myös kyky siirrellä joukkojaan nopeasti.”

”Myös Natolla on niin sanotut erittäin nopean toiminnan joukot, mutta niiden liikkeelle saamista pidetään haasteellisena. – – Suomen kannattaa jo pelkästään oman turvallisuutensa vuoksi olla Nato-yhteensopiva erityisesti USA:n kanssa.”

”Suomen kannattaa toimia tiiviissä yhteistyössä läntisten kumppanien kanssa mutta nostaa esille myös itäinen liennytys. Pysyvää rauhaa ja vakautta ei rakenneta kilpavarustelulla, vaan yhteistyöllä.”

Turun Sanomien mukaan EU:n ei pitäisi tinkiä turkkilaisille myönnettävän viisumivapauden ehdoista, kun asiasta neuvotellaan Turkin kanssa.

”Puuttuvien toimien kärjessä komission listalla on korruption kitkeminen. Se on ymmärrettävästi Turkille perin hankalaa, kun lahjonta on maassa perinteinen tapa toimia. Asiaa ei sillä verukkeella pidä katsoa läpi sormien.”

”Komission mukaan Turkki ei kykene määräaikaan mennessä toteuttamaan EU:n vaatimusta biometrisen passin käyttöönotosta. Muutos on Turkille valtava pelkästään käytännön syistä.”

”EU ei voi viisumitta päästää alueelleen turkkilaisia, joilla on vajavaiset tai jopa väärennetyt henkilötodistukset. Ei pitäisi päästää viisumit kädessäkään, mutta valitettavasti näin on tähän saakka tapahtunut.”

”Viisumivapaus edellyttää jäsenmaiden hyväksyntää. Hallituksissa on jo pitkin kevättä laskelmoitu, mitä merkitsee, jos turkkilaisille ei myönnetä maahantuloa ilman viisumia. Turkki on ilmoittanut, että siinä tapauksessa se irtisanoo EU:n kanssa tekemänsä pakolaisia koskevan sopimuksen.”

”Maaliskuisessa raportissaan komissio suorastaan ylisti Turkin etenemistä vaatimusten toteuttamisessa. Mainittiin, että Turkin ponnistelut ovat erinomaisia.”

”Komission hehkutuksella tuskin on vaikutusta europarlamentaarikkoihin. Suomenkin mepeistä monet ovat ilmaisseet vastustavansa turkkilaisten viisumivapautta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat