Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jätevesistä tuli jatkuva farssi

Ympäristöministeriön lakiehdotuksella lievennettäisiin aiempia säännöksiä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ympäristöministeriöstä lähti vapun alla lausunnolle lakiehdotus, jolla lievennettäisiin haja-asutusalueiden kiinteistöjen jätevesistä aiemmin päätettyjä säännöksiä.

Jätevesiasetuksen voimaantulolle on annettu jatkoaikaa jo lukuisia kertoja. Nyt laki ja asetus aiotaan saada voimaan ensi vuodenvaihteessa, mutta herkilläkin alueilla – rannoilla ja pohjavesialueilla – jätevesiasiat pitää hoitaa kuntoon vasta lokakuun loppuun 2019 mennessä.

Vähemmän herkillä alueilla määräaikaa ei enää olisi: jätevesihuolto pitää uusia, jos talossa tai mökissä tehdään muuta remonttia.

Jätevesiasetus on vuodelta 2003, mutta se oli yksi tekijä perussuomalaisten vuoden 2011 vaalivoitossa ja keskustan murskatappiossa. Ennen vaaleja maassa oli Mari Kiviniemen (kesk) hallitus ja ympäristöministerinä Paula Lehtomäki (kesk).

Nykyinen hallitus päättikin hallitusohjelmassaan, että jätevesiasetusta kohtuullistetaan.

Haja-asutusalueiden jätevesisäännösten veivaaminen edestakaisin on saanut surkuhupaisia piirteitä. Syrjäkylillä asuvia tilanne tuskin naurattaa, jos he ehtivät jo tunnollisesti uusia jätevesijärjestelmänsä. Siihen saattoi upota jopa 10 000 euroa, turhaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat