Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotimaista kalaa pitää saada lisää kauppoihin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lapin Kansa pohtii, miksi kolme neljästä asiakkaasta päätyy ostamaan ulkomaista kalaa, vaikka kalaa Suomessa riittäisi.

”Syitä suomalaisten ulkomaiseen kalamakuun on löydetty useita. Tärkein niistä on se, ettei kotimaista kalaa ole tarpeeksi tarjolla.”

”Vielä 1990-luvulla Suomi oli maailman suurin ison kirjolohen tuottajamaa yli 100 miljoonan euron arvoisella kalanviljelyllään. Tuotannon arvo on sittemmin puolittunut ja alamäki jatkuu yhä. Syy tähän on kiristynyt lupapolitiikka. Moni kasvattamo on siirtynyt Ruotsiin, missä on helpompi saada lupa nykyaikaiselle, ympäristövastuulliselle kasvattamolle.”

”Kalastuselinkeinon toimintaedellytyksiä on parannettava. Kalastajan työ voi olla kovaa, mutta se on myös palkitsevaa, kunhan sillä tulee toimeen. Jos kalastamisella voi elättää itsensä ja jopa perheensä, alalle luulisi löytyvän uusia ammattilaisia.”

”Kuluttajille on tehtävä tiettäväksi se, että kotimainen, puhdas luonnonkala voittaa mennen tullen norjalaisen kassilohen paitsi maussa myös eettisyydessä. Keinoruokittu kassilohi heikentää paikallisia kalakantoja levittämällä tauteja ja loisia sekä risteämällä luonnonkalojen kanssa.”

”Me kuluttajat ratkaisemme loppupelissä itse sen, löytyykö kaupan kalatiskiltä myös jatkossa kotimaista kalaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat