Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äitien asema nostattaa eripuraa hallituksessa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat arvioi hallituksen perhepoliittisia linjauksia.

”Muutama kokoomuspoliitikko puhui perhepolitiikasta äitienpäivän tienoossa sellaisia, että oppositiossa kysyttiin, vastustaako kokoomus sitä perhepolitiikkaa, jota se hallituksessa ajaa.”

”Ministerit Sanni Grahn-Laasonen (kok) ja Lenita Toivakka (kok) ehdottivat vanhempainvapaan pidentämistä ja kotihoidon tuen leikkaamista tai kiintiöimistä isän ja äidin kesken. Kokoomuksen kansanedustajat Sanna Lauslahti, Sari Raassina ja Sari Sarkomaa puolestaan vaativat päivähoitomaksujen korotuksen perumista naisten työllisyyden edistämiseksi.”

”Äitien jääminen pitkäksi aikaa kotiin olisi ristiriidassa hallituksen rohkean työllisyystavoitteen kanssa. Sen mukaan Suomen työllisyysaste nostetaan nykyisestä noin 68 prosentista 72 prosenttiin.”

”Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tyrmäsi viikonloppuna kotihoidon tuen leikkaamisen. Perheiden itsemääräämisoikeuteen ei hänen mukaansa kajota tukea kiintiöimällä.”

”Perheiden valinnanvapaus ei kuitenkaan tuota mairittelevia tuloksia naisten työllisyyden kannalta. Ruotsissa ei ole kotihoidon tukea, mutta 30–34-vuotiaiden naisten työllisyysaste on siellä noin kymmenen prosenttiyksikköä korkeampi kuin Suomessa.”

Kaleva toteaa, että neuvottelut TTIP-vapaakauppasopimuksesta EU:n ja Yhdysvaltojen välillä ovat taitekohdassa.

”Jos neuvotteluissa ei saada läpimurtoa tämän vuoden aikana, koko rakennelma on vaarassa lykkääntyä kauas tulevaisuuteen.”

”Yhdysvaltain presidenttivaalin todennäköiset ehdokkaat eivät ole liputtaneet ainakaan sopimuksen puolesta, pikemminkin päinvastoin. Samalla äänenpainot Euroopassa ovat koventuneet, mitä kuvaa hyvin Ranskan presidentin François Hollanden julistus olla hyväksymättä sopimusta tässä vaiheessa.”

”Ympäristöjärjestö Greenpeace valotti salaisuuden verhoa hiljattain vuodattamalla tiedotusvälineille asiakirjoja, joiden mukaan neuvottelut olisivat pahassa umpikujassa. Greenpeacen mukaan ympäristönsuojelua, ruokaturvallisuutta ja kuluttajien suojaa oltaisiin heikentämässä tavalla, joka herättää levottomuutta eurooppalaisissa poliitikoissa.”

”Neuvotteluissa ollaan vaiheessa, jossa etsitään pohjaa sopimukselle. Tällöin erilaiset näkemykset ovat luonnollisesti vielä pöydällä.”

”Tietovuodon jälkeen yhä useammalla eurooppalaisella poliitikolla on ollut tarve sanoa, mitä ei ainakaan saa tehdä. Tämä ei ole omiaan edistämään neuvottelutulokseen pääsyä.”

”Asetelma on hieman samantapainen kuin kotoisissa työmarkkinaneuvotteluissa. Niin kauan kuin yksikin iso kysymys on ratkaisematta, pienistäkin asioista on vaikea saada mustaa valkoiselle.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat