Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lontoo sai kunnioitusta

Pormestarinvaalissa lontoolaiset eivät ainakaan ole kaavoihinsa kangistuneita. Yläluokkaista snobia seuraa vasemmistolainen muslimi.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kahdeksan viime vuotta Lontoon pormestarina oli yläluokkainen snobi ja suupaltti Boris Johnson. Ainakin seuraavat neljä vuotta pormestarina on pakistanilaisen bussinkuljettajan poika, vasemmistolainen ihmisoikeusjuristi Sadiq Khan. Lontoolaisia ei ainakaan voi syyttää poliittisesti kaavoihinsa kangistuneiksi.

Perjantaina järjestetyissä vaaleissa Khan voitti konservatiivisen kilpailijansa Zac Goldsmithin reippaalla äänten erolla ja nousi yhdeksi Euroopan näkyvimmistä muslimipoliitikoista. Lontoossa pormestarilla ei ole yhtä paljon valtaa kuin joissakin muissa maailman suurkaupungeista, mutta Lontoon taloudellinen ja kulttuurinen merkitys tekee Khanista tärkeän vaikuttajan.

Khan ei kampanjoinut sillä, että hän on muslimi, mutta ei myöskään kätkenyt taustaansa eikä uskontoaan. Konservatiivit pääministeri David Cameronia myöten sen sijaan vetosivat Khanin taustaan kampanjassaan häntä vastaan.

Tulos on mielenkiintoinen ja tärkeä viesti siitä, miten avaramielinen paikka Lontoon kaltainen lukuisten kulttuurien suurkaupunki lopulta on.

Khanin mukaan Lontoossa ei suvaita vähemmistöjä, vaan niitä kunnioitetaan. Lontoo ansaitsee siitä kunnioitusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat