Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lisää roskiksia puistoihin

Äitienpäiväviikonlopun jälkeen roskia oli kuin ennen vanhaan.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat muisteli tiistaina 10.5. uutisia 50 vuoden takaa.

Tasan puoli vuosisataa aiemmin lehdessä oli ollut uutinen, jossa kerrottiin, että Helsingin rannat ovat keväällä törkyiset.

”Parrunpätkät, tynnyrit, pienet ja suuret purnukat ja pullot, puunsilppu ja muu likainen tavara antaa vedessä kelluessaan kaupungin puhtaudesta sangen epäedullisen kuvan”, Helsingin Sanomat kertoi toukokuussa 1966.

Lämpimän äitienpäiväviikonlopun jälkeen samansävyisen luonnehdinnan voi tehdä helsinkiläisten puistojen tilasta vuonna 2016. Ehkä näkyvissä ei nyt ole parrunpätkiä ja tynnyreitä, mutta sen sijaan maassa lojuu pahvisia viinilaatikoita, lasipulloja, tölkkejä ja ruoan käärepapereita. Esimerkiksi Hakaniemessä Tokoinranta oli maanantaina karmeassa siivossa.

Ihan kaikki ei mene puistonkäyttäjien syyksi. Koska ruohikon roskapitoisuus oli suurimmillaan täpötäysien roskakorien lähettyvillä, moni oli nähtävästi yrittänyt tehdä oikein ja viime hetkellä pettynyt.

Jos roskavanoista uskaltaa päätellä mitään ihmisluonnosta, kaupungilla olisi mahdollisuus parantaa tilannetta. Tarvitaan vain lisää roskiksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat