Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpo toisi jämäkkyyttä muttei linjanmuutosta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat arvioi Helsingin Sanomien keskiviikkona julkaiseman kannatuskyselyn perusteella, että kokoomuksen puheenjohtajapeli näyttää selvältä.

”Kaksi vuotta sitten puheenjohtajaksi valittu Alexander Stubb joutuu tekemään tilaa Petteri Orpolle.”

”Politiikan sisältöä ajatellen puheenjohtajavaihdos on lopulta kovin arkinen tapahtuma. Kokoomuksen linjaan ei tule suuria muutoksia eikä Orpo liene ensimmäisenä vaatimassa myöskään mitään minihallitusneuvotteluja.”

”Orposta tulee siis valtiovarainministeri. Mutta mitä tekee Stubb? Hän tuskin vaihtaa salkkuja Orpon kanssa. Lienee todennäköisintä, että hän siirtyy rivikansanedustajaksi odottamaan kansainvälistä tehtävää. Sellaista, joka sopii entiselle pääministerille.”

”Yhden hallituspuolueen sisäisiä pelejä tärkeämpää on, että hallitus säilyttää tai paremminkin löytää toimintakykynsä. Orpo mitä luultavimmin toisi kokoomuksen hallitustyöskentelyyn jämäkkyyttä, jota Stubbin johdolla ei ole ilmaantunut.”

Pohjalainen pitää kokoomuksen tilannetta todella outona.

”Miksi vaihtaa puheenjohtajaa, jos linja ei muutu? Pelkästään imagollisista syistäkö? Kokoomuksen kannattaa käydä perusteellinen aatteellinen keskustelu puolueen koko olemuksesta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat