Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpo ei olisi pärjännyt Stubbille kaksi vuotta sitten

Orpo on kokoomuksen ”eliitin ehdokas”, Stubb koukkaa rivikokoomuslaisten kautta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kokoomuksen puheenjohtajana jatkokaudelle pyrkivä valtiovarainministeri Alexander Stubb avasi kampanjansa perjantaina. Ensimmäisenä hänet haastanut kansanedustaja Elina Lepomäki avasi oman puheenjohtajakampanjansa päivää aiemmin. Stubbin varteenotettavimman haastajan, sisäministeri Petteri Orpon kampanjan avausta odotetaan lähipäivinä.

Muita kamppailuun ei enää odoteta. Stubbiin tyytymättömät panevat toivonsa Orpoon.

Orpon taakse on kerääntynyt nimekkäitä tukijoita, kuten kaksi vuotta sitten puheenjohtajakisassa Stubbille hävinneet Paula Risikko ja Jan Vapaavuori. Myös eduskuntaryhmässä Orpo saa eniten kannatusta.

Orpoa arvuuteltiin puheenjohtajakisan osallistujaksi myös kaksi vuotta sitten. Silloin media tulkitsi, että hän kieltäytyi perhesyistä.

Kahden vuoden takaisessa Lahden puoluekokouksessa Orpon menestymisen mahdollisuudet eivät kuitenkaan olisi olleet läheskään sitä luokkaa kuin nyt.

Ensinnäkin ehdokkaita olisi kaksi vuotta sitten ollut liian monta. Turusta tulevana Orpo olisi epäilemättä haalinut ääniä niin Vapaavuorelta, Stubbilta kuin Risikoltakin, mutta tuskin tarpeeksi.

Toiseksi Orpo olisi ollut puheenjohtajana liikaa edeltäjän, pitkäaikaisen puheenjohtajan Jyrki Kataisen kaltainen.

Kolmanneksi vuonna 2014 Orpo oli ollut vasta kaksi vuotta eduskuntaryhmän puheenjohtajana ilman ministerikokemusta. Lahdessa puheenjohtajuudesta kilpaili kolme ministeriä.

Siinä missä Orpo vaikuttaa olevan puolueen ”eliitin” ehdokas, Stubb näyttää taas kerran koukkaavan rivikokoomuslaisten kautta.

Viimeksi eliitin ehdokas oli Vapaavuori, mistä hyvästä Risikko sai yllättävän paljon protesti- ja sympatiaääniä. Siksi Vapaavuori putosi jo ensimmäisellä kierroksella.

Stubbin ja Orpon välisestä kisasta voi tulla tiukka, kun muistetaan Stubbin kilpailuhenkisyys ja voitontahto. Orpo vaikuttaa olevan ehdolla lähinnä velvollisuudentunnosta.

Viime kerran tapaisen soittokierroksen Stubb on jo aloittanut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat