Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkoholipolitiikassa edettävä varoen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hufvudstadsbladet varoittaa alkoholin myynnin vapauttamisen riskeistä.

”Edellinen hallitus yritti uudistaa alkoholilainsäädäntöä, mutta lopulta vain alkoholimainontaa päätettiin muuttaa. Loppu oli liian vaikeaa.

”Nyt Sipilän hallitus yrittää uudelleen. Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula tuli esityksensä kanssa ulos helmikuussa. Tärkein kohta oli ravintola-anniskelua koskevien päätösten yksinkertaistaminen. Sen lisäksi esitettiin, että Alkon aukioloaikoja pidennetään arkisin kello 21:een.”

”Alkoholin aiheuttamat suorat haitat maksavat 1,3 miljardia euroa vuodessa, epäsuorat kustannukset ovat huomattavasti suuremmat. Alkoholitutkijoiden keskuudessa ei ole mitään erimielisyyttä siitä, mikä kasvattaa tai vastaavasti pienentää alkoholin kulutusta ja sen seurauksia. Kyse on siitä, mitä viina maksaa ja kuinka helppo sitä on saada.”

”Ruotsissa keskiolut palautettiin Systembolagetiin vuonna 1977. Dosentti Peter Erikssonin mukaan alkoholinkulutus on pysynyt Ruotsissa kohtuullisella tasolla vähemmin haitoin ja kustannuksin kuin meillä. Helsingin Sanomissa keväällä julkaistussa kirjoituksessa Eriksson suositteli samaa Suomelle, koska se olisi hänen mukaansa tehokkain tapa pienentää kokonaiskulutusta.”

”Kehitys näyttää kuitenkin olevan päinvastaista. Kokoomus ja perussuomalaiset haluavat sallia keskiolutta vahvempien juomien myymisen päivittäistavarakaupassa. Perussuomalaiset ja kokoomus ovat myös valmiita luopumaan säännöstä, jonka mukaan vain käymisellä valmistettuja alkoholijuomia saa myydä päivittäistavarakaupassa. Tämä sallisi niin sanottujen limuviinojen myymisen. Niitä on pidetty erityisen vaarallisina nuorille.”

Savon Sanomat pohdiskelee Suomen ja Yhdysvaltain suhteiden kehitystä. ”Pohjoismaiden poliittiset johtajat tapasivat Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman nyt jo toisen kerran yhdessä.”

”Euroopan turvallisuus on noussut uudelleen kärkeen myös Yhdysvaltojen agendalla. Se on väistämättä nostanut myös Pohjoismaiden merkitystä Yhdysvaltojen silmissä.

”Hyvät ja toimivat suhteet Yhdysvaltoihin ovat Suomelle tärkeät. Niin on ollut aikaisemminkin, mutta nyt tämä uskalletaan jo reilusti tunnustaa poliittisissa puheissa. Ulkoministeri Timo Soini (ps) ilmaisi asian jokin aika sitten toteamalla, että Suomi ja Yhdysvallat eivät enää ole salarakkaita. Tiiviiden suhteiden merkitystä painotti myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhuessaan Valkoisessa talossa perjantaina. Korostus ei ollut pelkästään virallisiin vierailuihin liittyvää kohteliaisuutta. Obaman toinen kausi presidenttinä on päättymässä. Suomen ja Pohjoismaiden kannalta olisi hyvä, jos Yhdysvaltojen politiikka uuden presidentin myötä ei muuttuisi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat