Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskuntatyö on jäänyt uutisoinnissa sivurooliin

Eduskunta näkyy paikkana, jossa poliitikot saa kiinni muissa politiikan asioissa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kevätkauden valtakunnallisista uutisista on voinut havaita, että politiikan keskiössä ei ole alan ykkösareena eduskunta. Politiikkaa tehdään muualla, ja se, mitä eduskunnassa tehdään, tehdään valiokunnissa suljettujen ovien takana.

Osin syy on eduskuntatalon remontissa. Väistötilat Sibelius-Akatemiassa ovat ahtaanpuoleiset, eikä kuvista välity sellaista tunnelmaa, että nyt ollaan kansanvallan tärkeimmällä foorumilla.

Eduskuntatalon remontin tilanteesta voi muuten katsella kuvia esimerkiksi hs.fi-sivustolla. Talon remontin on määrä valmistua syksyllä 2017.

Kyllähän eduskunnassakin tapahtuu kaiken aikaa. Tällä viikolla täysistunnossa käsitellään tiistaina pääministerin ilmoitusta valtion omistajaohjauspolitiikasta, josta Sipilä kertoi tiedotusvälineille viime torstaina.

Keskiviikkona käsittelyssä on Sdp:n välikysymys Suomen suunnasta. Sdp:n päällimmäisenä syytteenä on hallituksen ”yhtiöittämisvimma”.

Eduskunta näkyy toki joka päivä uutiskuvissa mutta lähinnä paikkana, jossa toimittajat saavat poliitikot parhaiten kiinni kysyäkseen muista asioista kuin eduskuntatyöstä, kuten esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtajakisasta.

Hallituksenkin agendaa hallitsevat muut asiat kuin tavanomaiset lakiesitykset. Viime syksystä lähtien päähuomion on vienyt muun muassa pakolaistilanne. EU-asioissa huomion vievät Britannian kansanäänestys EU:sta eroamisesta ja Kreikan yhä jatkuva talouskriisi.

Kotimaan politiikassa päähuomio on syksystä lähtien ollut työmarkkinoiden kilpailukykysopimuksessa. Siitä neuvotellaan muualla, kuten Elinkeinoelämän keskusliiton päämajassa Etelärannassa.

Seuraava suuri paketti eduskuntaan on odotettavissa hallituksen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisesta eli sotesta. Senkin takaraja on elänyt koko ajan.

Suuri istuntosali on kansanvallan virallinen ykkösnäyttämö. Eniten kansanedustajat ja muut toimijat taitavat kaivata eduskuntatalosta kahvilaa, politiikan epävirallista ykkösnäyttämöä. Sibelius-Akatemian ahtaasta kahvilasta ei samanlaiseksi foorumiksi ole.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat