Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elävää ja avointa tilaa

Kaupunki tarvitsee sekä kaupallista että muuta avointa tilaa ollakseen houkutteleva.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Maailmalla käydessään suomalainen turisti havaitsee helposti, miten jokin uusi kaupunki ottaa vierailijansa vastaan. Monen kaupungin keskustassa on paljon komeita rakennuksia, joiden ovet ovat ulkopuolisilta lukossa. Niissä on virastoja ja toimistoja.

Avoimien ovien takana on usein kauppoja ja kauppakeskuksia. Tilat ovat sinänsä hyvässä käytössä, mutta pelkät kaupat eivät tee kaupungista kiinnostavaa.

Hyvässä kaupunkikeskustassa on myös julkista tilaa, jota voi pitää lähes olohuoneena ja joka ravitsee kävijäänsä myös henkisesti. Helsingissä tällainen paikka on uudistettu kaupunginmuseo tai paremminkin museokortteli.

Toteutusta pidetään onnistuneena. Suosittu Lasten kaupunki on saanut pitää paikkansa. Tekniikkaa on hyödynnetty monipuolisesti. Pääsymaksua ei peritä.

Parin vuoden kuluttua aukeaa uusi keskustakirjasto, johon kohdistuu jo nyt paljon odotuksia.

Elävän ja avoimen ei-kaupallisen tilan rakentaminen on aina vaikeampaa kuin pelkästään kaupallisen tilan synnyttäminen, koska elävöittämisen hyötyä ei voi rahastaa yhden kassakoneen kautta. Molempia tiloja kuitenkin tarvitaan, jotta kaupunki pysyy houkuttelevana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat