Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Politisoituminen voi pilata Euroviisut

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kainuun Sanomat pahoittelee Eurovision laulukilpailujen politisoitumista.

”Viihteellisessä musiikkitapahtumassa on korostettu rauhaa ja rakkautta sekä eurooppalaista yhtenäisyyttä. Tilaa on annettu sujuvasti erilaisille kulttuureille ja uskonnoille, syyllistämättä muita. Politiikka ja konfliktit on pidetty sivussa.”

”Ukrainan voiton jälkeen Euroviisut ei enää ole irti politiikasta. Jamala eli Susana Džamaladinova esitti itse tekemänsä balladin ’1944’. – – On selvää, että Ukrainan kappaleen nimi olisi yhtä hyvin voinut olla myös 2014. Tuolloin Krim pakkoliitettiin Venäjään.”

”Vaikka Venäjä sai enemmän yleisöääniä kuin Ukraina, asiantuntijaäänten etumatkan ansiosta Ukraina kiri voittoon. – – Eurooppalaiset antoivat äänillään vahvan kannanoton, ettemme me hyväksy Venäjän toimia Ukrainassa. Tämä on arvokas viesti, mutta sotii Euroviisujen arvoja vastaan.”

”Euroviisut on ottanut hyvällä tavalla kantaa myös vaikeisiin aiheisiin, kuten seksuaaliseen tasa-arvoon. Tapahtuma on hyvinkin voinut lisätä suvaitsevaisuutta aiemmin kiellettyihin asioihin.”

”Politiikka on kuitenkin tapahtumalle haitaksi. Seuraavaksi Puola voisi kampanjoida natsi-Saksan julmuuksista, Suomi vaatia Karjalaa takaisin, Bosnia ja Hertsegovina ja Serbia palauttaa mieleen Srebrenican joukkomurhan ja niin edelleen.”

Savon Sanomat rauhoittelee kritiikkiä, jota Laura Rädyn siirtyminen Helsingin apulaiskaupunginjohtajasta Terveystalon liiketoimintajohtajaksi on herättänyt.

”Ei ensiksikään ole lähtökohtaisesti huono asia, että ihmiset siirtyvät julkiselta puolelta yksityisiin yrityksiin ja toisinpäin. – – Yli aidan tapahtuvista rekrytoinneista hyötyvät usein sekä yksityinen että julkinen sektori.”

”Vapaassa yhteiskunnassa jokainen voi valita itse työpaikkansa. Antautuminen virkamieheksi ei voi olla elinikäinen kielto siirtyä yksityisen yrityksen palvelukseen tai ryhtyä itse yrittäjäksi.”

”Yritysjohtajat tai yritysten asiantuntijat joutuvat melko usein hyväksymään työsopimuksiinsa kilpailukiellon, joka tarkoittaa sitä, että toisen yrityksen palvelukseen voi siirtyä vasta tietyn karenssiajan jälkeen. – – Sama käytäntö pitääkin ulottaa myös koskemaan valtion ja kuntien korkeimpia virkamiehiä.”

Etelä-Suomen Sanomia karenssien säätäminen ei innosta.

”Onhan yksilönvapauden kannalta hyvin arveluttavaa rajoittaa millään tavalla kansalaisen oikeutta vaihtaa työpaikkaa.”

”Rädyn tapauksen tekee vielä ymmärrettävämmäksi Helsingin valtuuston päätös lakkauttaa kaupunginjohtajien virat ja korvata ne vaaleilla valittavilla pormestareilla. Kohtuutonta olisi vaatia, että viranhaltija ei saisi etsiä uusia haasteita parhaiten hallitsemaltaan alalta tilanteessa, jossa nykyinen vakanssi on menossa alta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat