Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Säästöjä sopivassa kohdassa

Venäjän budjetti pysyy nykyisellä öljyn hinnalla vajeen puolella.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Realismi näyttää voittavan Venäjän taloudessa. Venäjän talousministeri Anton Siluanov arvioi tiistaina, että ainakaan seuraavien kolmen vuoden aikana öljyn hinta ei paljon nouse nykyisestä. Hänen mukaansa tämän vuoden budjetti on kolme prosenttia vajeen puolella, jos öljyn tynnyrihinta pysyttelee 40 dollarin tietämissä.

Viime päivinä hinta on noussut, mutta se johtuu seikoista, joiden vaikutus ei ole pitkäaikainen – kuten Kanadan metsäpaloista ja Nigerian öljyntuotantoalueilla tehdyistä aseellisista hyökkäyksistä.

Jos realismi tosiaan voittaa Venäjällä, seuraava askel on sopeutuminen. Venäjällä on vararahastoja, mutta kestävämpi keino on, että maan budjetin tulo- ja menorakennetta korjataan.

Jos totuuden tunnustaminen saa Venäjällä yltää näin pitkälle, seuraava päätettävä asia on, milloin esimerkiksi kiristetään tuloverotusta, nostetaan arvonlisäveroa tai tehdään säästöjä.

Venäjällä järjestetään presidentinvaalit vuonna 2018. Niin pitkälle realismi tuskin menee, että ikäviä päätöksiä tehtäisiin ennen vaaleja.

Jos ja kun presidentti Vladimir Putin asettuu ehdolle, hän halunnee varmistaa valintansa mahdollisimman suuren kansansuosion turvin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat