Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työkokeilu sopii kotouttamisen välineeksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomia kiinnostaa Helsingin Sanomissa kuvattu (HS 17.5.) Saksan malli, jossa maahanmuuttajat ovat korjanneet polkupyöriä, lakaisseet katuja ja istuttaneet kasveja euron tuntipalkalla.

”Järjestely on ollut kuin taivaan lahja turvapaikkapäätöstä odottaville pakolaisille, jotka lähtökohtaisesti eivät saa tehdä töitä.”

”Suomessa on valmis malli, työkokeilu, johon ohjataan esimerkiksi sellaisia henkilöitä, myös pakolaisia, joilla ei ole ammatillista koulutusta tai jotka suunnittelevat alanvaihtoa tai pohtivat yrittäjyyttä.”

”Työkokeiluun pääsevät myös sellaiset ihmiset, jotka ovat olleet työttömyyden tai lastenhoidon takia pitkään pois työmarkkinoilta. Samaan kategoriaan kuuluu kuntouttava työtoiminta, josta maksetaan yhdeksän euron päiväpalkkaa pitkäaikaistyöttömille muiden tukien päälle.”

”On hyvin kannatettavaa selvittää työkokeilun kautta, onko ihmisestä töihin. Jos ei ole, saadaan selville, millaista tukea hän tarvitsee kyetäkseen töihin.”

”Pakolaisia työkokeilu kotouttaa tehokkaasti sen lisäksi, että heidät saadaan pois vastaanottokeskuksista aikaa kuluttamasta.”

”Työkokeilu on yksi väylä työelämään, mutta samalla on tarpeellista tähdentää, että kokeilijat eivät voi kilpailla työpaikoista ammattilaisten kanssa.”

Aamulehti pohtii valtion omistajapolitiikkaa pääministerin ilmoituksesta käydyn eduskuntakeskustelun pohjalta.

”Opposition pitää kyseenalaistaa hallituksen tekemiset, mutta samalla kannattaa muistaa omat linjaukset. Tuoreessa Sdp:n sinivalkoisen omistamisen ohjelmassa todetaan, että valtio voi olla ketterä omistaja, joka käyttää pääomiaan toimintojen käynnistämiseen, tukemiseen tai irrottautuu omistuksistaan, kun tilalle saadaan riittävästi yksityistä pääomaa.”

”Suomessa ei ole totuttu siihen, että valtio olisi aktiivinen omistaja. Enemmänkin tavoite on ollut, että valtio yhtiöidensä kautta toimii työllistäjänä. Aktiivinen omistajapolitiikka ei sulje tätä pois, vaan edesauttaa uusien työpaikkojen syntymistä.”

”Hallituksen omistajapolitiikan suuntaviivat ovat perusteltuja, mutta eivät kaikilta osin. Hallitus sortuu uuden hallintohimmelin rakentamiseen.”

”Solidium perustettiin aikanaan erottamaan poliittiset intohimot valtion omistajapolitiikasta.”

”Nyt toimintojen virtaviivaistamisesta puhuva hallitus haluaa omistajaohjauksen tueksi uuden poliitikoista koostuvan elimen, parlamentaarisesti valittavan neuvottelukunnan.”

”Samaan aikaan kun perustetaan kehitysyhtiö uudistamisen työkaluksi, tulee yhtiön niskaan neuvottelukunta, joka kertoo miten hommat itse asiassa pitää hoitaa.”

”Poliittisille väännöille rakentuu uusi näyttämö.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat