Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asukkaille turvallinen maa on matkailijoille vaaraksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva pitää ylioptimistisena Maahanmuuttoviraston arviota, jonka mukaan Afganistanin, Irakin ja Somalian tilanne on parantunut siinä määrin, että niistä tulleiden oleskeluluvan hakijoiden on turvallista palata kotiseuduilleen.

”Ulkoministeriön suomalaisille antamista matkustustiedotteista saa aivan eri käsityksen maahanmuuttajien kotimaiden tilanteesta kuin Maahanmuuttoviraston linjaus antaa ymmärtää. Ministeriön mukaan kaikissa kolmessa maassa turvallisuustilanne on heikko, terrori-iskujen ja väkivallan uhka suuri. Uutiset viestivät väkivallantekoja tapahtuvan päivittäin.”

”Linjanmuutokseen vaikuttaa havainto, jonka mukaan muut Pohjoismaat myöntävät lupia Suomea nihkeämmin.”

”Afganistanissa, Irakissa ja Somaliassa on alueita, jotka ovat rauhallisempia kuin toiset. Niinpä jokaisen oleskeluluvan hakijan tapaus on kyettävä punnitsemaan yksilöllisesti.”

”EU-maiden pitäisi antaa suojelua ihmisille samoin perustein, mutta näin ei toimita. Koska unionin sisällä ei ole kyetty yhteisiin linjauksiin eikä varsinkaan samassa hengessä tapahtuviin ratkaisuihin, kukin maa sooloilee tavallaan ja yrittää selvitä mahdollisimman vähällä.”

”Jos tulijamäärä ei kasva dramaattisesti, tilanne kyetään pitämään hallinnassa ilman ihmisoikeuksia loukkaavia rajoituksia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat