Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuntele vaimoa vaatekaupassa, mutta älä tottele

Puvun valinnassa tärkeintä on fyysisen istuvuuden lisäksi henkinen istuvuus.

Pääkirjoitus
 
Ari Kinnari Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n kuvasta ja designista vastaava toimituspäällikkö.

Kevään juhlakausi alkaa taas ja pukuangsti pahenee monilla miehillä. Voiko näyttää tyylikkäältä, jos on päärynävartalo, perunanenä ja kalapuikkoviikset? Toivoa on, vaikka pensselisedästä ei Beckhamia saakaan.

Trendejä tulee ja menee, mutta istuvuus on ikuista. Älä mene juhlapukeutumisessa epämukavuusalueelle enempää kuin on pakko, sillä vaatteiden on istuttava myös korvien välissä. Hoida perusasiat kuntoon ja jätä kravatinmittaajat sekä muut fundamentalistit omaan arvoonsa.

Usein miehen puku on liian iso. Syy on nuukassa kansanluonteessa. Alennusrekkeihin jää outoja malleja ja niitä haalitaan vaatekaappiin keneltäkään kysymättä. Pitkäselkäiselle mitoitettu puvuntakki persjalkaisella normimiehellä tekee orangin. Nöyrry sen verran, että kysyt myyjältä mielipidettä.

Älä osta kannustinvaatteita. Laihduttamisen historia ei tunne ainuttakaan tapausta, jossa tarkoituksella liian pienenä ostettu vaatekappale olisi johtanut painon vähentymiseen.

Nyt miehen puvun kuuluisi olla tiukahko: takin helma on lyhyt, lahkeet pillit ja nilkka näkyy. Unohda trendit, jos ne eivät tunnu luontevilta. Slim fit -vaatteet vaativat, että käyttäjä on slim ja fit. Jos upslaakit ja pidempi lahje tuntuvat kotoisilta, ota ne, mutta huolehdi, että puku istuu.

Tyylikonsulttien vinkeissä kehotetaan leikkimään väreillä, ja naisväki usein komppaa heitä. Älä pelleile väreillä, jos se ei tunnu luontevalta. Lähtökohtaisesti nihkeästi pukuihin suhtautuvaa ei saa kyykyttää vielä lisää leikkisyydellä. Se on kuin laittaisi BMW-miehen pinkin Fiat Multiplan rattiin. Sinisen ja harmaan sävyillä sekä valkoisella pääsee jo pitkälle.

Keskimäärin Suomessa miehillä falskaavat kengät ja naisilla hiukset: kummatkin ovat huonosti hoidetun näköiset, kuluneet ja lintassa. Naapurin Jompan viisikymppisillä rupukengät ja harakanpesä voivat vielä mennä, mutta tärkeissä juhlissa tai työhaastattelussa ne eivät anna hyvää vaikutelmaa. Pistäkää siis molemmat päät kuntoon ihan sukupuolesta riippumatta. Taskuliinan käyttö ei enää tee miehestä metroseksuaalia, eli liinan voi huoletta sujauttaa rintamukseen.

Lopuksi kannattaa muistaa, että jos oma pullottava mahanseutu häiritsee, olet todennäköisesti kekkerien ainoa, joka kiinnittää siihen huomiota. Eli ruoto suoraksi, katse kohti voileipäkakkupöytää ja menoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat