Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihainen lintu uudistuu

Tuore Angry Birds -elokuva testaa alansa esikuvaksi nousseen yrityksen uudistumiskykyä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Viime viikonloppu oli merkittävä ennakkotapaus Suomen elinkeinoelämän uudistumisen näkökulmasta. Parhaiten mobiilipeleistä tunnettu suomalainen Rovio otti suuren askeleen uudistumisessaan, kun sen tuottama Angry Birds -elokuva sai ensi-iltansa kahdella merkittävällä markkina-alueella, Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Elokuvan budjetti on 65 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi voi muistuttaa, että kansainväliseen levitykseen kaavaillun Mannerheim-elokuva budjetti olisi ollut yksi viidesosa siitä.

Ensi-ilta on kiinnostava myös siksi, että se testaa alansa esikuvaksi nousseen yrityksen uusiutumiskykyä. Ensimmäisen Angry Birds -pelin julkistamisesta on vasta seitsemän vuotta, mutta sen jälkeen yhtiön pelit ovat kokeneet hurjan nousun ja sen taittumisen.

Peliteollisuus on ollut viime vuosina yksi Suomen talouden valopilkuista. Vaikka mittakaava on toisenlainen kuin perinteisessä teollisuudessa, käänteet alkavat näkyä myös tilastoissa. Sisältöliiketoiminnan laajentaminen animaatioelokuviin on juuri sellainen aluevaltaus, jota suomalaisyritysten uudistumisesta huolestuneet teoreetikot ovat toivoneet.

Nyt jonkun pitäisi vain onnistua myös käytännössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat