Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekkomenestyksellä on yhteiskunnallista arvoa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkan mukaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen ”uudenlaisista nuorista urheilijoista” voi loppuottelun tappiosta huolimatta ottaa oppia ”läpi yhteiskunnan” .

”Me suomalaiset olemme oppineet, että arvostusta saa ahkeruudella, periksiantamattomuudella, nöyryydellä ja vaatimattomuudella. Nämä kansalliset hyveet yhdistettynä suomalaisten menestyshakuisuuteen ovat taanneet sen, että epäonnistumisen pelko on tiukoissa paikoissa kasvanut usein suuremmaksi kuin menestyksen tuoma nautinto.”

”Nyt nuoret kiekkosankarit osoittavat, että asenteet ja niiden alla virtaavat syvemmät kulttuuriset pohjavirrat voivat muuttua. Menestyminen on yhä kiinni ahkeruudesta ja periksiantamattomuudesta, mutta myös itseluottamuksesta, rohkeudesta ja siitä, että uskaltaa nauttia menestymisestään.”

”On ehkä vihdoin sisäistetty, että ilon kautta saa parempia tuloksia kuin pelon.”

”Leijonalauman ärjyntä on osoittanut, että vahva joukkue voi koostua hyvin erilaisista yksilöistä. Paras lopputulos ei synny pakottamalla ihmisiä samaan muottiin, vaan jokainen voi olla omanlaisensa tyyppi. Tärkeintä on, että kaikilla on joukkueessa oma roolinsa ja kaikki ovat sitoutuneet yhteiseen päämäärään.”

”On mahdollista – tai ainakin toivottavaa – että näiden päivien positiiviset vaikutukset näkyvät vielä vuosien päästä.”

Pohjalainen kirjoittaa, että jääkiekkomaajoukkueen otteista on hohtanut aivan uudenlainen suomalainen henki.

”Joukkue eteni MM-finaaliin Kanadaa vastaan iloisella hyökkäyspelillä, eikä koko joukkueen puolustamisella, kuten yleensä on totuttu näkemään.”

”Taitavat leijonat suorastaan kilpailivat yksilösuorituksissa, mutta löysivät lopulta taianomaisesti aina toisensa. Seurauksena oli tuloksekasta ja näyttävää peliä, jota koko jääkiekkoa seuraava maailma ihaili.”

”Leijonaryhmä henkii nuorison yleistä asennetta, joka on huomattavasti itsevarmempi kuin sitä edeltävien sukupolvien. Samaa rohkeaa otetta näkyy myös vaikkapa monissa nuorten start up -yrityksissä, jota tähtäävät tuotteillaan kauas ja korkealle ilman turhaa vaatimattomuutta.”

”Menestyksestä kannattaa imeä oppia yleisemminkin johtamiseen ja kehittämistyöhön.

”Suurin muutos on tapahtunut pelifilosofiassa. Suomi on tullut tutuksi hyvistä maalivahdeistaan, tiiviistä puolustuksestaan ja vahvasta joukkuepelistä. Nyt katse siirrettiin yksilöihin. Ajatuksena on, että vahvat yksilöt tekevät myös joukkueesta paremman ja yhdessä tulee menestystä.”

”Jääkiekkomenestyksellä voi olla myös yhteiskunnallista merkitystä, sillä urheiluvoitot luovat tulevaisuuden uskoa. Poikkeukselliset uroteot lisäävät rohkeutta ajatella, että ’ehkä minäkin’ omalla sarallani.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat