Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haavistolle luodaan paineita

Pääsy toiselle kierrokselle auttaisi presidenttiehdokkaan puoluetta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr) kerää suurimman suosion presidentti Sauli Niinistön vastaehdokkaaksi (HS 23.5.). Haavisto oli toisella kierroksella Niinistöä vastassa myös vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

Vihreiden johto on jo keskustellut ehdokkuudesta Haaviston kanssa. Haavisto aikoo kertoa päätöksensä syksyllä, kuitenkin ennen vihreiden valtuuskunnan joulukuista kokousta, jolloin puolue aikoo nimetä ehdokkaansa.

Toistaiseksi Haavisto vaikuttaa aidosti epäröivältä. Hän tuntuu viihtyvän sivutehtävässään ulkoministerin erityisedustajana.

Mikäli Haavisto kieltäytyy, saattaa Ville Niinistö joutua vihreiden ehdokkaaksi.

Presidentti Niinistö on luvannut kertoa jatkohaluistaan ensi keväänä. Mielipidetiedusteluissa hän on ylivoimainen ehdokas myös seuraavaksi presidentiksi.

Toistaiseksi vain Matti Vanhanen (kesk) on ilmoittanut haluistaan ehdokkaaksi. Hänet valitaan keskustan presidenttiehdokkaaksi puoluekokouksessa kesäkuun toisena viikonloppuna.

Sauli Niinistöä ei ole helppo päihittää seuraavissa presidentinvaaleissa, mutta pääsy toiselle kierrokselle auttaisi ehdokkaan puoluetta. Jatkoon päässyt ehdokas noteerattaisiin myös maailmalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat