Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisilla ei ole niin kiire

Ilmavoimat kuljetti lentokoneillaan ministereitä 126 kertaa vuosina 2011–2015. Näistä neljällä kerralla kyydissä ollut ministeri oli nainen.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ministereillä on mahdollisuus käyttää virkamatkoihinsa Ilmavoimien lentokoneita, jos se on tarkoituksenmukaisempaa kuin reittilentojen käyttäminen. HS:n selvityksen mukaan (24.5.) näin tapahtui 126 kertaa vuosina 2011–2015.

Nykyministerien työhön ovat tuoneet aivan omat kiireensä EU-kokoukset, joita saatetaan järjestää lyhyelläkin varoitusajalla. Ja jos EU:ssa on tilanne päällä, yleensä niin on myös Suomessa. Kiire tuppaa kasautumaan.

Käyttäjien listassa huomiota kiinnittää sukupuolijako. Vaikka hallituksissa on pitkään ollut suurin piirtein sama määrä miehiä ja naisia, Ilmavoimien lennoista vain neljässä tapauksessa kyydissä on ollut nainen eli aiempi valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd). Hänelle kertyi euro- ja velkakriisien vuosina kolme lentoa Belgiaan ja yksi Luxemburgiin.

Yksi selitys miesten roimaan yliedustukseen lennoissa voisi tietysti olla se, että miesten työt myös hallituksessa nyt vain sattuvat olemaan kiireisempiä kuin naisten.

Toinen selitys voi olla yhteiskunnassa: naiset ovat politiikassakin ankaramman tarkkailun kohteena kuin miehet. Naisille ei sallita löysiä puheita tai puutteellisesti perusteltuja matkustusvalintoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat