Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis-sodassa alkoi uusi vaihe

Yhdysvaltain erikoisjoukkojen läsnäolo Syyriassa on osa operaatiota kaupunkien valtaamiseksi takaisin terrorijärjestö Isisiltä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Valokuvat näyttävät tutuilta: yhdysvaltalaiset erikoisjoukot hiekanvärisissä aavikkovarusteissaan tähyilemässä aseidensa takaa panssaroidun ajoneuvon lavalla. Mieleen tulevat sotakuvat Irakista vuoden 2003 jälkeen tai Afganistanista kymmenen vuoden ajalta.

Nämä kuvat ovat kuitenkin tuoreita – ja Syyriasta, jossa Yhdysvalloilla ei ole aiemmin ollut maajoukkoja laisinkaan. Tämän viikon kuluessa Syyriaan on Yhdysvaltain kertoman mukaan saapunut 250 erikoisjoukkojen sotilasta. Aiemmin paikalla olevien joukkojen määräksi on arvioitu noin sata.

Määrät ovat pieniä, eikä joukkojen virallisena tehtävänä ole taisteluihin osallistuminen, mutta kyseessä on yksi osa laajaa hyökkäystä terrorijärjestö Isisin hallussaan pitämiin kaupunkeihin. Syyriassa kohteena on Raqqa, Irakissa monta taistelua aiemmin kokenut Falluja, ja sen jälkeen vielä suurkaupunki Mosul.

Isisin häätäminen vallatuista kaupungeista olisi merkittävä saavutus sodassa järjestöä vastaan. Edessä on vaikea kampanja, joka ei onnistu ilman Yhdysvaltain ja kansainvälisen liittouman apua. Varsinkin Yhdysvalloissa on edessä vaikeita päätöksiä siitä, kuinka paljon voimavaroja tähän sotaan käytetään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat