Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkapuhelinmarkkinoiden murrokseen on pakko sopeutua

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hämeen Sanomat kirjoittaa, ettei Microsoft ollut enää kiinnostunut tekohengittämään tappiollista älypuhelinliiketoimintaansa.

”Tavallaan ratkaisu oli looginen ja ymmärrettävä, sillä matkapuhelinbisnes ei lähtenyt Windows Phone -alustalla koskaan lentoon. Muut globaalit toimijat ovat käärineet rahat taskuihinsa.”

”Huomionarvoista on myös se, ettei kaikilla Android-jäteilläkään mene enää hyvin. Kännykät ovat muutamien viime vuosien aikana muuttuneet bulkkitavaroiksi, ja katteet ovat sen mukaiset.”

”Nokian henkeäsalpaavien menestysvuosien aikana sen markkinaosuus nousi 40 prosentin paremmalle puolelle, mutta myös luisu oli dramaattinen.”

”Liitto Microsoftin kanssa vuonna 2011 taisi sinetöidä Nokian matkapuhelinbisneksen kohtalon, mutta on mahdotonta tietää, miten muiden kanssa olisi käynyt, jos Nokia olisi valinnut toisin.”

”Tampereelta ja Espoosta vapautuu nyt ammattitaitoa, jolle toivottavasti löytyy kysyntää. Yli tuhat ict-alan osaajaa saa potkut, mutta heidän tietotaitonsa ja kokemuksensa pitää saada käyttöön.”

Savon Sanomat huomauttaa, että kännykkäbuumi oli ja meni.

”Irtisanottujen määrä kertoo karusti, miten suuri murros matkapuhelinmarkkinoilla on tapahtunut.”

”Teknologinen kehitys on edennyt sellaista vauhtia kohti asiakaslähtöisyyttä ja helppokäyttöisyyttä, että suomalaiset insinöörit eivät ole pysyneet eivätkä saaneet yrittääkään pysyä perässä. Yhtään parempaan eivät ole kyenneet Microsoftin insinöörit.”

”Voidaan tietysti yhä jatkaa ruikutusta siitä, miten Microsoft rikkoi kaikki lupauksensa Suomelle. Ruikutus on aivan turhaa ja arvotonta. Kun bisnes ei kerta kaikkiaan sujunut, ei lupauksilla tietenkään ollut enää mitään merkitystä.”

”Parhaassa tapauksessa irtisanomiset johtavat it-alan ammattilaisia suomalaisyrityksiin digitalisaatiota hyödyntämään. Voisi syntyä aitoja tuottavuusloikkia. Siinä valtion on viisasta auttaa kaikin tavoin.”

Keskisuomalainen pitää outona, että vanhusten kaltoinkohtelua hoitoyksiköissä selitetään kiireellä.

”Kiire on nykyään tuttua jotakuinkin jokaisella työpaikalla. Silti työpaikoilla ei sallita epäasiallista käytöstä – ei kiireen eikä minkään muunkaan ’syyn’ nimissä. Jos sellaista havaitaan, asiaan puututaan välittömästi. Miksi vanhusten hoitoyksiköt olisivat tässä poikkeus?”

Kaleva kysyy, minkä verran hoitajien koulutuksessa painotetaan inhimillistä kohtelua.

”Kysymyksiä herättää myös se, missä määrin henkilöitä palkatessa puntaroidaan heidän soveltuvuuttaan työskentelyyn vanhusten parissa. Kaikista kun ei siihen ole.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat