Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maamme vai Finlandia?

Kokoomuksen puoluehallitus puoltaa kansallislaulun vaihtamisesta tehtyä puoluekokousaloitetta. Tähän asti Maamme-laulun asema on perustunut vakiintuneeseen käytäntöön.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aika ajoin Suomessa herää keskustelu kansallislaulun vaihtamisesta. Fredrik Paciuksen J. L. Runebergin runoon säveltämän Maamme-laulun tilalle haluttaisiin Jean Sibeliuksen säveltämä Finlandia, johon sanat on tehnyt V. A. Koskenniemi.

Asiasta yritettiin tehdä Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlan kynnyksellä jopa kansalaisaloite, mutta sen taakse ei tullut riittävästi nimiä. Vaikka Finlandia on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia sävellyksiä, halu keskeisen kansallisen symbolin vaihtamiseen on kerrasta toiseen jäänyt pelkäksi puheeksi.

Nyt vuorossa on puoluekokoukseensa valmistautuva kokoomus. Sen puoluehallitus päätti suositella puoluekokoukselle Pohjanmaan kokoomusnuorten aloitteen hyväksymistä. Muutos haluttaisiin osaksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa.

Aloitteen tekee mielenkiintoiseksi se, että nyt käsittelyyn menevän aloitteen tekijät haluaisivat säätää Finlandia-hymnistä kansallislaulun lailla. Tähän mennessä kansallislaulun asema on perustunut vakiintuneeseen käytäntöön eikä lakiin, kuten esimerkiksi Suomen lipun.

Normien purku on tähän asti ollut monen kokoomuslaisen asialistalla. Olisi hyvä antaa myös vastedes käytännön sanella, mikä on suomalaisten kansallislaulu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat