Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokian rippeet lähtevät Salosta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat arvioi Nokian lähtöä Salosta.

”Microsoftin keskiviikkoinen ilmoitus lopettaa matkapuhelimien suunnittelu Suomessa vie Salosta viimeisetkin Nokian rippeet.”

”Nokian matkapuhelimien alamäki on iskenyt rajusti Saloon. Nokia nousi viime vuosituhannen lopulla maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi, ja yhtiöllä oli parhaimmillaan vuonna 2008 Salossa yli viisituhatta omaa ja noin tuhat vuokratyöntekijää.”

”Matkapuhelinalan vaikeuksista huolimatta tietotekniikka-ala työllistää Suomessa enemmän ihmisiä kuin Nokian huippuvuosina. Teknologiateollisuuden selvityksen mukaan alalla työskenteli viime maaliskuussa 58 000 ihmistä, kun luku vuonna 2010 oli noin 50  000.”

”Osaavat työntekijät herättävät kiinnostusta maailmalla. Salossa on muun muassa spekuloitu kiinalaisen elektroniikkajätti Huawein kiinnostuksesta. Eteläkorealainen LG perusti tuotekehitysyksikön Turkuun viime syksynä.”

”Salossa odotetaan kuumeisesti lisätietoa amerikkalaistaustaisen Turing Robotic Industries -yhtiön toiminnasta. Turing on kertonut palkkaavansa jopa satoja työntekijöitä. Kaikki asiantuntijat eivät ole vakuuttuneet sen menestymismahdollisuuksista.”

Kouvolan Sanomat pohtii Puolustusvoimien selvitystä reserviläisten kunnosta.

”Hyvät uutiset ensin: reserviläisten kunto ei ole seitsemässä vuodessa heikentynyt. Sitten tylympää tutkimustietoa: vain joka seitsemäs reserviläinen kykenee nykykunnossaan liikkuvaan sodankäyntiin.”

”Puolustusvoimien kiinnostus sodan ajan joukkojen avainhenkilöiden fyysistä kuntoa kohtaan on ymmärrettävää. Rapakuntoinen sotilas ei pärjää tositoimissa.”

”Kokonaan toinen asia on se, pitäisikö Puolustusvoimien selvittää nykyistä tarkemmin myös joukkojensa henkisiä ominaisuuksia. Nykyajan kriisikuva voi olla sellainen, että kybersodassa tarvitaan lihasten sijaan ennen kaikkea teräviä hoksottimia.”

Savon Sanomat kirjoittaa, että kauppojen vapaa aukiolo ei olekaan lisännyt kulutuskysyntää.

”Pidennetyn aukiolon puitteissa on ostoksilla käynyt 45 prosenttia kaikista suomalaisista. Alle 35-vuotiaista nuorista uuden ajan puitteissa kaupassa on käynyt peräti 64 prosenttia.”

”Eniten asiakkaat ostavat iltaisin ja viikonloppuisin päivittäistavaroita, kuten ruokaa. Tosin esimerkiksi S-ryhmästä kerrotaan, että myös kulutustavaroiden kauppa on piristynyt.”

”Tilastokeskuksen vähittäiskauppatilastojen mukaan myynti kokonaisuudessaan ei kuitenkaan ole kohentunut.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat