Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finavia tarkastelussa

Valtionyhtiö Finavian johdannaistappioista on meneillään sekä poliisitutkinta että Valtiontalouden tarkastusviraston selvitys. Asian vaiheisiin liittyy vielä liikaa vastaamattomia kysymyksiä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tällä viikolla yksi valtionyhtiö saa huomattavan määrän julkisuutta: Finavia. Yli kahdenkymmenen lentokentän omistaja pitää huomenna tiistaina yhtiökokouksensa. Sen jälkeen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on luvannut kertoa oman näkemyksensä yhtiön johdannaistappioiden jatkokäsittelystä.

Viime vuosikymmenen vaihteessa tehdyistä johdannaissopimuksista koitui Finavialle 34 miljoonan euron tappio. Poliisi kertoi viime perjantaina, että yhtiön entistä rahoituspäällikköä ja varatoimitusjohtajaa on syytä epäillä rikoksesta. Juttu on nyt menossa syyteharkintaan.

Samaan aikaan Valtiontalouden tarkastusvirasto tekee omaa selvitystään johdannaistappioista. Eduskunnan tarkastusvaliokunta on jo saanut nähdä alustavan raportin.

Iltalehden (26.5.) saamien tietojen mukaan raportti arvostelee poikkeuksellisen kovin sanoin Finavian omistajaohjauksesta vastaavaa ministeri Berneriä.

Berner ei kutsunut viime vuonna koolle Finavian ylimääräistä yhtiökokousta, joka olisi voinut nostaa vahingonkorvauskanteet johdannaiskaupoista.

Asia on syytä käydä läpi perin pohjin. Nyt ilmassa on liian paljon kysymyksiä ilman kunnollisia vastauksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat