Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nato-päätöstä ei voi tehdä kansan takana kyyristellen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Suomen Sanomat pohtii, pitäisikö Suomen Nato-jäsenyydestä järjestää kansanäänestys, jos Natoon liittyminen tulee ajankohtaiseksi.

”Kansanäänestyksen puolesta tapaavat puhua voimallisimmin ne, jotka vastustavat Natoon liittymistä. He luottavat siihen, että hanke ei ainakaan tämänhetkisessä mielipideilmastossamme näyttäisi saavan enemmistön kannatusta.”

”On ymmärrettävää, että nykyinen valtiojohtomme ei halua päättää Natoon liittymisestä kuulematta kansaa, koska kestävän jäsenyyden edellytys on kansan enemmistön tuki, ja kansanäänestys on siinä paras joskaan ei ainoa mittari. Mutta jos valtiojohto joskus näkee Nato-jäsenyyden välttämättömäksi, se ei voi piiloutua asiassa täysin kansan selän taakse, vaan sen on näytettävä suuntaa ja pantava itsensä sataprosenttisesti peliin liittymisen puolesta.”

”Suomalaiset ymmärtävät kyllä tehdä oikean päätöksen, jos perustelut ovat riittävän vakuuttavat.”

Ilta-Sanomat korostaa, että kansanäänestys voi olla neuvoa-antava.

”Nato-jäsenyydestä päättäkööt demokraattisesti valitut kansanedustajat. Heillä on jo kansan valtakirja hoitaa Suomen asioita – joihin eittämättä turvallisuuskin kuuluu. Eihän sote-uudistuksessakaan kysytä ensin kansan mielipidettä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat