Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työmarkkinajärjestelmän on opittava ketteryyttä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehti on turhautunut suomalaiseen työmarkkinajärjestelmään, jolla on suuria vaikeuksia saada alakohtaiset kilpailukykysopimusneuvottelut maaliin.

”Ei siinä ole järkeä, että meillä tuhlataan toista vuotta järjestöjen neuvotteluihin tilanteessa, jossa talouden suuntaa pitäisi kääntää nopeasti.”

”Huonosti toimivaa taloutta yritetään parantaa huonosti toimivalla työmarkkinajärjestelmällä. Tehokkuutta tavoitellaan tehottomalla tavalla. Se on ajan ja voimaverojen heittämistä hukkaan.”

”Vähimmäisvaatimus olisi, että raskasliikkeinen koneisto päätyisi lopulta aina useimpia tyydyttävään lopputulokseen. Se antaisi järjestelmälle olemassaolon oikeutuksen.”

”Tarvitaan nykyistä ketterämpi järjestelmä, joka on valveilla kaiken aikaa ja pystyy nopeasti reagoimaan tilanteen muutoksiin. Työmarkkinajärjestöjen on kehitettävä uusi tapa toimia. Se on myös järjestöjen oman edun mukaista.”

Ilta-Sanomien mukaan tahmeasti edenneet neuvottelut kertovat sopimuskulttuurin pahasta haaksirikosta.

”Onko tosiaan niin, että 24 lisätunnin sijoittaminen vuodenkiertoon kaataa koko sopimuksen? Ilmeisesti Suomen taloudella menee vielä hyvin, kun tästä kokonaisuuden kannalta pienestä asiasta jaksetaan vääntää.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat