Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi hajottaa perheitä

Maahanmuuttoviraston päätös palauttaa Suomessa turvapaikan saaneen miehen vaimo ja tytär Irakiin on päätös perheen hajottamisesta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Maahanmuuttovirasto teki runsaasti keskustelua herättäneen päätöksen palauttaa Suomessa turvapaikan saaneen miehen vaimo ja tytär Irakiin.
Maahanmuuttovirasto teki runsaasti keskustelua herättäneen päätöksen palauttaa Suomessa turvapaikan saaneen miehen vaimo ja tytär Irakiin. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Maahanmuutto- ja pakolaispolitiikka nousee uutisiin yksittäisten ihmisten ja perheiden kohtaloiden kautta. Esimerkeistä haetaan linjaa sille, miten Suomen tulisi toimia turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikassa.

Perheenyhdistämisen tiukentaminen muuttuu virastokielestä todelliseksi tapahtumaksi kertomuksessa Maahanmuuttoviraston päätöksestä palauttaa Suomesta turvapaikan saaneen irakilaisen Huner Ali Muhammedin vaimo ja kolmivuotias tytär takaisin Irakiin (HS 5.6.). Päätöksen mukaan Hunerin tulot eivät riitä, vaikka hänellä on työpaikka, eikä vaimon ja tyttären oleskeluluvalle ole ”yksilöllistä inhimillistä perustetta”.

Huner ja perheen kolmikuinen vauva voivat jäädä Suomeen. Kyse ei ole perheenyhdistämisen epäämisestä vaan perheen hajottamisesta.

Samaan aikaan eduskunnassa käsitellään lakia, joka kiristäisi entisestään perheenyhdistämisen ehtoja. Perustuslakivaliokunnan lausunnossa kyseenalaistetaan lakiesityksessä perheenyhdistämiselle asetettu korkea tuloraja ja muistutetaan sopimusvelvoitteista. Lisäksi voi kyseenalaistaa Maahanmuuttoviraston nykyisen soveltamiskäytännön päätöksissä perheenyhdistämisistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat