Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruuan merkintöjen pitää olla kohdallaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat pohtii, mitä on tapahtumassa ruuan merkinnöille.

”Kansan suuhun termin halpuuttaminen lanseerannut S-ryhmä käynnisti keskiviikkona uuden, ajan oloon kenties voimistuvan keskustelun elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä. S-ryhmän mielestä ruokaa valmistavat yritykset merkitsevät pakkauksiin liian usein viimeisen käyttöpäivän, vaikka parasta ennen -merkintä riittäisi. S-ryhmä perustelee kantaansa sillä, että käyttökelpoista ruokaa pannaan turhaan roskiin.”

”Voi olla, että kaupparyhmä tulee avauksestaan tunnetuksi ruuan vanhuuttajana. Elintarvikkeiden merkinnöistä on kuitenkin syytä käydä keskustelua monipuolisesti.”

”Teollisuus suosii viimeistä käyttöpäivää, koska sillä se vapautuu määräajan umpeuduttua vastuusta tuotteen laadusta.”

”Kaupalle viimeinen käyttöpäivä on eräällä tavalla riesa. Määräajan lähestyessä tuote on myytävä alennuksella ja ajan täytyttyä hävitettävä. Tosin kauppa tiettävästi menettelee samoin parasta ennen -merkityille tuotteille.”

”Käytännöt tulisi selkeyttää niin, että kuluttaja saisi todellisen tiedon siitä, milloin elintarviketta ei pidä enää käyttää. Tärkeintä on varmistaa turvallisuus, mutta on pyrittävä myös siihen, ettei syötävää ruokaa mene hävikkiin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat