Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rasismi kiistetään aina

Intiassa asuvat afrikkalaiset ovat syrjinnän kohteena. Viranomaiset kiistävät, että kyseessä olisi rasismi, mutta niin tehdään Euroopassakin.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Intian pääkaupungin New Delhin etelälaidalla on joukko kyliä, joiden asukkaat ovat afrikkalaisia. Viime viikkoina kylien asukkaat ovat joutuneet usein muun väestön hyökkäysten kohteiksi. Muutama viikko sitten kongolainen mies tapettiin välikohtauksessa.

Varsinkin Intian mittakaavassa tapahtumat ovat pieniä, mutta ne eivät ole erillistapauksia. Eri puolilla Intiaa asuu ja työskentelee jopa satojatuhansia useista Afrikan maista tulleita ihmisiä. He kohtaavat syrjintää yhteiskunnassa, jossa väestöryhmien rajat ovat muutenkin jyrkät.

Välikohtausten herättämät julkiset reaktiot Intiassa ovat hyvin samanlaisia kuin reaktiot rasistisiin tapauksiin Euroopassa. Ensimmäiseksi kiistetään, että kyse olisi rasismista.

Poliisit kertoivat tiedotusvälineille, että kipinä hyökkäyksiin afrikkalaisia vastaan toissa torstaina oli äänekäs musiikki ja julkinen alkoholin käyttö. Viranomaisten mukaan kyse ei ollut rasismista vaan yhteiskunnallisista kiistoista.

Tiedotusvälineissä rasismi kuitenkin nostettiin esille. Afrikkalaisten tueksi osoitettiin mieltä.

Samaan aikaan myös intialaiset ovat pakolaiskriisin tunnelmissa alttiita poliisin mielivallalle Euroopassa. Rasismia ei myönnetä, mutta uhri tunnistaa sen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat