Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkkokaupan tarpeet lykkäävät postinjakelua

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalainen moittii Postin johtoa postinjakelun heikennyksistä.

”Perinteisesti postinjakajat ovat lähtenet jakelukierrokselle niin varhain aamulla kuin se on ollut mahdollista. – – Suurella kohulla Postin uusiksi palveluiksi on mainostettu muun muassa nurmikoiden leikkaamista. Jotta tällaiset palvelut olisivat mahdollisia, työvuoroja on myöhennetty.”

”Postin henkilöstölle tilanne on kiusallinen. Ihmiset odottavat postiaan jo aamulla tai viimeistään puolenpäivän aikoihin, mutta jakajat pääsevät töihinsä vasta niin sanottuun iltavuoroon. Niinpä lehdet ja muu posti ovat saajillaan vasta iltapäivällä tai neljän ja kuuden välillä.”

”Tilanne on kestämätön. Postin johto ilmeisesti rakentaa jakeluorganisaatiota uusien palvelujen varaan. Ensimmäinen suuri julkistus eli nurmikonleikkuu on kuitenkin pikemminkin vitsi. Ehkä todellisena tavoitteena on siirtää koko postin jakelu iltaan, jotta verkkokauppaa voitaisiin palvella nykyistä paremmin. ”

”Käytännössä valtionyhtiö rakentaa logistiikkaa ulkomaalaiselle verkkokaupalle, joka sitten kilpailee kotimaista kauppaa henkihieveriin.”

”Postin on syytä muuttaa niin sanotun perusjakelun aloitusaika jälleen aamuun. Myös haja-asutusalueiden ja pienempien taajamien asukkaiden oikeus on saada postinsa kohtuullisen tuoreena.”

Ilkka uskoo hallituksen pyörtävän päivähoitomaksujen korotuspäätöksensä.

”Näkökulmaa korotukseen halutaan laajentaa. Ministeriössä mietitään vielä kertaalleen, mikä vaikutus korotuksella on valtiontalouteen, työllistymiseen, oikeudenmukaisuuteen ja ostovoimaan.”

”Pienituloisimmilla yksinhuoltajilla maksu oli alentunut 59 euroa, mutta siitä ei kritiikin tuoksinassa suurta meteliä pidetty. Varsinkin oppositiossa korotusesitys koettiin epätasa-arvoiseksi ja naisten työntekoa vaikeuttavaksi.”

”Vaikeaa korotusten puolustelu on ollut monelle hallituspuolueenkin edustajalle. Vaikka leikkaukset ja säästöt ymmärretään, ei lapsiperheiden arjen ankeuttamista ole pidetty oikeudenmukaisena ratkaisuna.”

Etelä-Suomen Sanomat suree sitä, että monissa kunnissa ihmisiä työllistäneitä vastaanottokeskuksia ajetaan nyt alas pakolaisvirtojen tyrehtyessä.

”On tietenkin täysin loogista, että vastaanottokeskusten ja niissä sijaitsevien majoituspaikkojen tarve on täysin riippuvainen siitä, paljonko maahamme saapuu turvapaikanhakijoita.”

”Vielä voi tosin olla ennenaikaista päätellä, että viime syksyn kriisi olisi jäänyt meillä vain yksittäiseksi ja lyhytaikaiseksi ilmiöksi. Eurooppaan hakeutuu edelleen valtavia määriä pakolaisia, sillä konfliktit Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa ja Afrikankin puolella jatkuvat. ––  Uusia majapaikkoja on vaikea loihtia jälleen tyhjästä, jos niille joskus lähitulevaisuudessa tulee sittenkin laajempi tarve.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat