Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailuetua yhtiömuodosta

Osuustoiminnasta on tullut joillekin yrityksille valtti mielikuvakilpailussa. Samalla kilpailuviranomaisten paine on ajanut niitä takaisin yhteiseen edunvalvontaan.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kansainvälisissä vertailuissa yksi Suomen erityispiirteistä on osuustoiminnan vahva asema elinkeinoelämässä. Vaikka osuuskuntia yhtiömuotona on monesti pidetty markkinatalouden kummajaisena, ennusteet niiden aseman hiipumisesta ovat osoittautuneet vääriksi.

Maanantaina Pellervo-seura – jo vuonna 1899 perustettu osuuskuntien yhdysside – sai uuden jäsenen, kun S-ryhmän osuuskauppoja edustava SOK hyväksyttiin sen jäseneksi.

Tarkkaan ottaen kyse on paluusta, sillä SOK jätti 1990-luvun alussa vuosikymmenten jälkeen Pellervo-seuran, jonka se koki edustavan liikaa maaseudun tuottajaosuuskuntia. S-ryhmän tavoite oli haalia markkinoita kaupunkien kuluttajista.

Nyt myös S-ryhmä on alkanut korostaa osuustoiminnallista luonnettaan kilpailuvalttina samaan tapaan kuin osuuspankit ovat tehneet. Ne haluavat erottua pörssiin listatuista kilpailijoistaan.

Taustalla voi olla myös tarve yhteiseen edunvalvontaan. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on syynännyt Valiota, ja nyt vuorossa on OP-ryhmä. Päivittäistavarakaupan markkinajohtaja S-ryhmä voi kokea tarvitsevansa tukea, kun poliitikoille ja viranomaisille halutaan kertoa osuustoiminnan näkökulma kilpailukysymyksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat