Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suojelua voi saada yksilöllisin perustein

Maahanmuuttovirasto ei ole linjannut Irakia, Somaliaa tai Afganistania ”turvallisiksi” maiksi.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Toisin kuin pääkirjoituksessa (HS 7.6.) väitettiin, Maahanmuuttovirasto ei ole linjannut Irakia, Somaliaa tai Afganistania ”turvallisiksi” maiksi.

Olemme sanoneet, että tällä hetkellä näihin maihin voi palata ”kaikille alueille ilman, että siellä esiintyvät aseelliset selkkaukset sinänsä aiheuttavat vaaraa henkilölle, hänen pelkän läsnäolonsa takia”.

Humanitaarista suojelua annettiin henkilön kotialueen tilanteen perusteella. Tämä suojelun kategoria poistettiin ulkomaalaislaista 16. toukokuuta.

Turvapaikan tai toissijaista suojelua voi sen sijaan edelleen saada yksilöllisin perustein. Toissijaista suojelua myönnetään, kun aseellinen selkkaus on niin voimakas, että siitä voi aiheutua henkilölle vakavaa henkilökohtaista vaaraa.

Tämä tarkoittaa, että myös aseellisen konfliktin tilanteissa henkilön yksilöllinen tilanne selvitetään turvapaikkapuhuttelussa ja ratkaistaan ajantasaisen lähtömaatiedon mukaan. Isisin tai al-Shabaabin vainon vuoksi voi edelleen saada turvapaikan, ellei henkilöllä ole mahdollisuutta sisäiseen pakoon omassa maassaan.

Hanna Helinko

johtaja, oikeus- ja maatietoyksikkö

Maahanmuuttovirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat