Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norovirus risteilee

Käsien pesu on avainasemassa virustatartuntojen leviämisen katkaisemisessa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Käsihygienia on avainasemassa, kun virustatartuntojen leviäminen halutaan katkaista. Se on jälleen käynyt selväksi, kun Silja Symphony -risteilylaivalla on taisteltu norovirusepidemian nujertamiseksi.

Ripuloivat ja oksentelevat risteilymatkustajat ovat laivayhtiölle monin tavoin painajainen. Myös matkustajille tilanne on tietenkin hirvittävä.

Ikävä kyllä norovirukset saattavat viihtyä risteilylaivoilla turhankin hyvin. Olot ovat norovirukselle otolliset risteilylaivan kaltaisessa puolisuljetussa tilassa, jossa on paljon pintoja ja yhteisiä wc-tiloja sekä runsaasti napostelevia ihmisiä.

Norovirus on hyvin sitkeä, se säilyy tarttuvana varsin pitkään. Kosketuksen ohella se tarttuu myös ilmasta.

Parhaiten norovirukselta suojautuu pesemällä kädet lämpimällä vedellä ja saippualla joka wc-käynnin jälkeen ja ennen jokaista ruokailua. Kädet on pestävä huolellisesti. Maailman terveysjärjestön WHO:n sairaalahygieniaohjeissa puhutaan jopa minuutista, jotta saa puhtaaksi joka poimun ja kynnenalusen. Kädet on kuivattava kuiviksi asti paperipyyhkeellä.

Niin tärkeää kuin käsien peseminen onkin, tutkimukset osoittavat pesutahdin harvenevan jopa terveydenhoitohenkilökunnalla, jos asiasta ei muistuteta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat