Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkossa on nyt ruuhkaa

Turistiryhmien pääsymaksu ei vähennä Temppeliaukion kirkon merkittävyyttä matkailunähtävyytenä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Temppeliaukion kirkolla on ongelma: kirkko on liiankin suosittu.

Arkkitehtuurin merkkiteos on Helsingin vetovoimaisimpia matkailukohteita. Viime vuonna kirkossa vieraili 615 000 turistia. Ruuhkaisimpina päivinä kävijöitä on 10 000, pääosin ulkomaisia risteilyturisteja. Määrä on suuri, sillä esimerkiksi Tuomiokirkossa käy vuosittain noin 280 000 turistia.

Turistit ovat kirkoille tärkeitä, mutta heistä on myös kuluja. Tähän saakka Töölön seurakunta on rahoittanut Temppeliaukion kirkon turistitoiminnan kirkollisverovaroin. Seurakuntien talous on kuitenkin ollut vuosia tiukoilla. Keskiviikkona Töölön seurakuntaneuvosto päätti alkaa periä ensi vuoden alusta lähtien maksua turistiryhmiltä.

Maksu on kolme euroa henkilöltä. Se kohdistuu matkanjärjestäjiin, jotka sisällyttävät lippukulut kiertoajeluiden hintaan. Yksittäisille matkailijoille pääsymaksu on vapaaehtoinen.

Pääsymaksupäätös on ymmärrettävä, eikä se vähennä Temppeliaukion kirkon merkittävyyttä matkailunähtävyytenä.

Seurakunnan tiukilla olleelle taloudelle päätös on iso. Ensi vuodelle on budjetoitu 450 000 euron pääsymaksutulot, joista valtaosa menee turistipalveluihin. Muuhun voi käyttää 70 000 euroa.

Oikaisu 14. kesäkuuta kello 10.05: Pääkirjoituksessa kirjoitettiin, että Tuomiokirkossa käy vuosittain 280000 matkailijaa. Viime vuonna turisteja oli kuitenkin tätä enemmän, noin 370000.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat