Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpon pitää karistaa Itälän ja Salolaisen varjot

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lapin Kansa ei näe kokoomuksen puheenjohtajuutta tavoittelevien Petteri Orpon ja Alexander Stubbin poliittisissa linjauksissa isoja eroja.

”Suurimman muutoksen kokoomuksen politiikkaan toisi, jos Elina Lepomäki valittaisiin puolueen johtoon. Lepomäen mahdollisuudet ovat kuitenkin heikot. Tulevaisuuden nimi hän kiistämättä on.”

”Stubbin aloitus oli kiistämättä kehno. – – Selfiet ja pointit tulivat kaikille tutuiksi mutta eivät vakuuttaneet.”

”Orpo on suosikki, mutta Stubbin kannattajien mielestä Orposta voi tulla heikko johtaja. Mikäli Orpo nousee puolueen johtoon, hän joutuu nopeasti vakuuttamaan kokoomuslaiset siitä, että vertaukset Ville Itälään ja Pertti Salolaiseen ovat perusteettomia.”

”Kokoomuksen kannatus on pysynyt pari vuotta vakaasti 17–18 prosentin tuntumassa. Hallituspuolueelta se ei ole kehno saavutus, mutta ilmeisesti jotkut kokoomuslaiset uskovat, että riman voi asettaa korkeammallekin. Asettaa voi vaikka 20 prosenttiin, mutta onnistuuko riman ylitys?”

Etelä-Suomen Sanomat uskoo, että keskustan ja Sdp:n reilu etumatka gallupeissa sekä vihreiden samanaikainen nousu kokoomuksen kantapäille vaikuttavat puoluekokousedustajien päätöksiin puheenjohtajaa valittaessa.

”Vielä ei kuitenkaan kannata julistaa vaalin lopputulosta selväksi. Istuvan puheenjohtajan syrjäyttäminen on aina puolueelle kova paikka. Ja Stubb on ennenkin osoittanut kykenevänsä käännyttämään puoluekokousväen puolelleen, mikä toistuessaan voi tuottaa yllätyksen myös lauantaina.”

Iltalehti ennustaa, että Lepomäki voi olla viikonlopun suurin yllättäjä, vaikka tiukin puheenjohtajakamppailu käytäneen Orpon ja Stubbin välillä.

”Kävi lauantain kokoomusäänestyksessä miten päin tahansa, on selvää, että istuvan puheenjohtajan haastamisen jälkeen kokoomuksella on edessään ankara eheytystyö, mikäli puolue mielii edetä yhtenäisenä kohti kuntavaaleja.”

Turun Sanomien mukaan kokoomus on potenut jonkinlaista krapulaa sen jälkeen, kun Taru Tujunen luopui puoluesihteerin tehtävistä vuonna 2014.

”Vastaavaa järjestökoneen käyttäjää ei ole helppo löytää.”

”Keskustassa puoluesihteeri Timo Laaninen on puhunut puolueen äänellä silloin, kun puheenjohtaja Juha Sipilä on opetellut politiikan askelmerkkejä. Jarmo Korhosen kaltaista puoluesihteeriä harva keskustassa kaipaa.”

”Valtavirta kulkee siihen suuntaan, että puolueet ovat entistä enemmän puheenjohtajansa näköisiä. Politiikka henkilöityy edelleen, mikä ei ole pelkästään hyvästä. Leveämpi rintama auttaa etenkin silloin, kun puheenjohtaja on omasta syystään tai kenttänsä takia vaikeuksissa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat