Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesäistä Helsinki-päivää

Helsinki-päivän juhlinta on mainio tapa aloittaa vireän ja vihreän kaupunkikesän vietto.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsinkiläisten ja Helsingissä vierailevien iloksi Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa antoi käskyn Helsingin perustamisesta juuri kesäkuussa. Vuosi oli 1550.

Helsinki-päivän juhlinta on mainio tapa aloittaa vireän ja vihreän kaupunkikesän vietto. Tapahtumia riittää tänään Viikin koetilan aamulypsystä Vuosaaren sataman melumuurin ongintakilpailuun.

Yksi viehättävimmistä Helsinki-päivän tapahtumista on Illallinen Helsingin taivaan alla. Pohjoisesplanadille katettujen pitkien pöytien ääreen kokoontuu piknikillalliselle tuhat helsinkiläistä.

Helsinki-päivänä avataan myös Finlandia-talon viereen valmistunut Töölönlahden puisto.

Vaikka kunnianhimoista puistosuunnitelmaa karsittiin kustannussyistä vuosien varrella, paljon on saatu aikaan. Uuteen 9,5 hehtaarin puistoon on istutettu lähes 200 puuta ja tuhansia pensaita ja  perennakukkia. Uusi leikkipaikka on jo osoittautunut hyvin suosituksi.

Suuret julkiset kaupunkipuistot kuuluvat olennaisesti eurooppalaisten pääkaupunkien ilmeeseen, ja Töölönlahti on keskeinen osa Helsingin vehreyttä. On erinomaista, että Töölönlahti soveltuu nyt myös entistä paremmin erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat