Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metalliliitto hoiti hyvin ratkaisijan roolin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalaisen mukaan Metalliliiton valtuusto jäi rankalle ratkaisijan paikalle kilpailukykysopimuksen synnyttämisessä.

”Myönteinen päätös kiky-sopimukseen mukaan lähdöstä syntyi. Metalli teki päätöksensä kiky-neuvotteluihin osallistuneista ay-liitoista viimeisenä.”

”Kilpailukykysopimusneuvotteluissa Metalliliiton rooli vaihtui neuvotteluissa linjanvetäjästä muiden ay-liittojen sopimusten seuraajaksi.”

”Ratkaisijan roolin Metalliliitto hoiti mallikkaasti, vaikka sopimuksen hyväksyminen ei ollut helppoa.”

”Sopimuksen hylkäämisen hinta olisi ollut kova. Hallitus olisi kaivanut esiin leikkauslistansa uudelleen ja ay-järjestöjen repiviltä riidoilta sekä tavallisten palkansaajien ärtymykseltä metallimiehiä kohtaan tuskin olisi tällöin vältytty. Nämä riskit epäilemättä punnittiin Metalliliitossa tarkkaan.”

Lehden mukaan sopimus ei yksin ratkaise talouden kasvukehitystä, mutta antaa myönteisen sysäyksen taloudelle.

”Kikyn maaliin saaminen oli tärkeää myös työmarkkinaneuvottelujen tulevaisuuden kannalta: sopimusyhteiskuntaa ei ole kuopattu. Kiky osoitti, että tiukoistakin tilanteista on mahdollisuus päästä sopuun, kunhan neuvotteluhalua riittää. Osapuolten neuvotteluhalu on tällöin ratkaisevaa – ei se, miten tiukat aikarajat neuvotteluille on ennalta annettu.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat