Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliitikon kyyneleet

Miehet itkivät viikonvaihteen puoluekokouksissa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Takana on politiikan superviikonvaihde täynnä suuria tunteita. Tunteista eniten huomiota sai kokoomuksen puoluejohtajakisan hävinneen Alexander Stubbin liikutus hänen kiittäessään perhettään.

Pääministeri Juha Sipilä oli suuressa tunnekuohussa kuunnellessaan Kahden maan kansalainen -laulua, jolla hyvästeltiin Timo Laaninen keskustan puoluesihteerin paikalta. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja Rkp:n Carl Haglund jättivät tehtävänsä kyyneliä pidätellen.

Miehet itkivät – ja saivat sillä arvostusta. Tunteenpurkaukset olivat kuitenkin keskenään hyvin erilaisia, ja niillä kerrottiin politiikan julkisuudessa eri tarinoita. Jäähyväisiä jättävien Arhinmäen ja Haglundin kuuluikin liikuttua, sillä kyse oli luopumisesta. Sipilän tunteet taas tulkittiin aatteellisiksi ja miehisiksi: nyt on pelissä jotain sellaista suurta, jolle ei löydy sanoja kuin körttivirsistä.

Stubbia on aina peilattu tunteilla: hän on joko liian iloinen tai liian iloton. Nyt, itku silmässä, hän oli lopulta aito.

Kyynelien aitoutta ei ole syytä epäillä. Voi kuitenkin kysyä, kuinka paljon tunteet vievät huomiota politiikan substanssilta. Sekin on hyvä muistaa, että vaikka kyynel on politiikassa miehille nykyisin resurssi, naisille se on yhä riski.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat