Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peru hylkäsi menneisyyden

Presidentinvaalien pitkä ääntenlaskenta päättyi Fujimorin perhedynastian niukkaan tappioon.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Perussa on niin paljon poliittisia intohimoja, etteivät ne aina ole pysyneet demokratian uomassa. Maa on kokenut vasemmistolaisen sissiliikkeen ja sekä vasemmistolaisen että oikeistolaisen diktatuurin.

Toissa viikolla järjestetyissä presidentinvaaleissa perulaiset päättivät jättää menneisyyden toistaiseksi taakseen. Presidentinvaalien toisen kierroksen tulos meni niin tiukille, että keskustaoikeistolaisen sijoituspankkiirin Pedro Pablo Kuczynskin voitto varmistui vasta viikon kestäneen ääntenlaskennan jälkeen.

Vaalit olivat pitkälti kansanäänestys 1990-luvulla diktaattorin roolin itselleen presidenttinä ottaneen Alberto Fujimorin poliittisesta perinnöstä.

Kakkoseksi jäänyt Keiko Fujimori on Alberto Fujimorin tytär. Kannattajilleen Keiko Fujimori edustaa isänsä kautta kuria ja järjestystä, vastustajilleen demokratian tukahduttamista ja väkivaltaa.

Vaalitappio oli menneisyyden voimille vain osittainen. Fujimorin puolueella on enemmistö parlamentissa, joten Perun menestys riippuu nyt uusien ja vanhojen poliittisten voimien yhteistyökyvystä.

Kuczynskin valtakirja on voiton niukkuudesta huolimatta selvä. Hidastuneen talouskasvun aikana hänellä on kuitenkin tekemistä suosionsa ylläpitämisessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat