Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metroskandaaliin syyllisten on kannettava vastuunsa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat pitää länsimetron avaamisen siirtymistä elokuulta hamaan tulevaisuuteen melkoisena kolauksena pääkaupunkiseudun lähiliikenteelle.

”Helsingin Sanomien (14.6.) mukaan tekniset ongelmat olivat tiedossa toukokuussa. Miksi niistä kerrottiin vasta nyt?”

”Metrotyömaakin on tyypillistä suomalaista rakentamista, jossa verovaroja poltetaan surutta, työn jälki ei täytä kriteereitä ja aikataulut pettävät.”

”Kun länsimetron suunnitelma hyväksyttiin vuonna 2005, rakentamisen arvioitiin maksavan noin 450 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on aina kustannusarvio, mutta lopullisen hinnan nouseminen miljardiin euroon kuulostaa jo todella suuren luokan laskuvirheeltä.”

”Länsimetron startin siirtyminen on moka, jota ei voi ohittaa olankohautuksella. Syyttävä sormi kohdistuu aivan aiheellisesti verorahoja pyörittäviin poliitikkoihin. Metroskandaalissa vastuunkantajat pitää saada esiin heti. Asiaa ei voi lykätä eteenpäin verukkeella, että metro pitää ensin saada liikkeelle. Vastuulliset poliitikot eivät voi piilotella metroyhtiön tai odottamattomien teknisten virheiden takana.”

”Kyse on valvonnasta ja yhteisten verorahojen käytöstä. Päitä onkin jo kuvaannollisesti vaadittu vadille, mutta tässä tapauksessa voisi olla paikallaan, että niitä myös jokunen tippuisi.”

Hämeen Sanomien mukaan kokoomuksen tuore puheenjohtaja Petteri Orpo asensi uudessa roolissaan itselleen ensimmäisen miinan puhumalla viikonvaihteessa hallituksen ministerien määrän kasvattamisesta: pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei lämmennyt ajatukselle.

”Ministereiden määrä jää ennalleen. Sen kanssa on elettävä, ja Orpon tehtäväksi jää täyttää omalle puolueelleen kuuluvat paikat.”

”Pääministeri Sipilällä ei ollut minkäänlaista tarvetta antaa periksi. Hänellä ei ollut asiassa voitettavaa mutta ei hävittävääkään. Myöskään kolmatta hallituspuoluetta, eli perussuomalaisia, ei voitu ohittaa asiassa. Keskusta on vaalivoittajana johtava hallituspuolue, joka käyttää asemaansa taitavasti hyväksi.”

”Salkkujen määrää tai ministereiden nimiä tärkeämpää on taata hallituksen toimintakyky.”

”Petteri Orpon johtajuus mitataan, kun hän kokoaa ministeriryhmänsä. Nyt ei pidä jakaa poliittisia kannatuspalkkioita, vaan pätevyyden on oltava ensimmäinen kriteeri.”

Pohjalainen kirjoittaa vahvojen vihjeiden viittaavan siihen suuntaan, että eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko (kok) on Orpon ministerihaavissa.

”Juha Sipilän hallituksessa kitkaa vähentäisi se, että Risikko kuului Orpon tukijoihin.”

”Risikko osaa olla varapuhemies, mutta pohjalaisten onneksi hänet on kuitenkin luotu ministeriksi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat