Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliitikon järkyttävä surma hiljensi Brexit-kampanjat

Suomen kannattaisi toivoa Britannian pysyvän EU-jäsenenä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Britannian EU-äänestyksen lähestyessä eroa toivova Brexit-leiri on mielipidemittausten mukaan kasvattanut etumatkaansa. Eron todennäköisyys on ollut kasvussa.

Kansanedustaja Jo Coxin ampuminen keskeytti kampanjat sekä EU-eron puolesta että sitä vastaan. Cox oli vahvasti ja vakaumuksellisesti sitä mieltä, että Britannian paikka on unionissa.

Teon motiiveista ei ole vielä täyttä selvyyttä. Ensitiedot ovat ristiriitaisia.

Kun tragedia tapahtuu tällaisella hetkellä, sillä on väistämättä myös poliittisia seurauksia. Coxin humaani, solidaarinen ja muukalaisvihaa vastustava aatemaailma saa ansaitsemansa kunnioituksen. Hänen puolisonsa Brendan Cox toivoi viestissään, että kaikki taistelisivat yhdessä vihaa vastaan.

Juuri ennen ampumista Brexit-leirin kantava voima Nigel Farage julkisti kampanjamainoksen. Mainoksen kuvassa on pitkä jono pakolaisia ja päälle on kirjoitettu teksti punaisella: ”Katkeamispiste – EU on pettänyt meidät kaikki.”

Coxin kuoleman jälkeisissä tunnelmissa Faragen viesti kirkastui rasistiseksi, peloilla ratsastavaksi ja vihaa lietsovaksi. Cox oli aktiivisesti mukana toiminnassa, joka pyrki lieventämään Syyrian sodan aiheuttamaa pakolaiskriisiä.

Molemmat leirit ovat tarjonneet turvaa, mutta eron kannattajat tyrkyttävät turvaa muilta – muureja, karsintaa ja esteitä. Jäsenyyden puolustajien mukaan turva syntyy taloudellisesta ja poliittisesta yhteistyöstä muiden kanssa.

Sekä Coxin kuolemaan että Britannian valintaan sopii John Donnen runo vuodelta 1624. Jos kokonaisuus, johon kuulumme, menettää palasen, me jokainen muutumme vähemmäksi.

Yksikään ihminen ei ole saari, täydellinen itsestään; jokainen on pala mannermaata, kokonaisuuden osa; jos meri huuhtelee mukaansa maakimpaleen, niin Eurooppa pienenee vastaavasti, samoin kuin pienenee niemimaa ja myös maatila, joka kuuluu sinun ystävillesi tai sinulle itsellesi; jokaisen ihmisen kuolema vähentää minua, sillä minä sisällyn ihmiskuntaan; äläkä sen vuoksi konsanaan lähetä kysymään kenelle kellot soivat; Ne soivat sinulle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat