Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tasa-arvopolitiikan haastaja

Suomeen perustettiin feministinen puolue.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomeen perustetaan feminististä puoluetta. Keskiviikkona ensimmäistä kertaa koolla olleen puolueyhdistyksen tavoitteena on saada kokoon puoluerekisteriin tarvittavat 5 000 kannattajakorttia ennen ensi kevään kuntavaaleja.

Feministinen puolue kertoo ajavansa antirasistista syrjimättömyyden politiikkaa. Tarkoituksena on haastaa muut puolueet täsmentämään tasa-arvopoliittisia kantojaan.

Jos puolue löytää tällaisen sparraajan roolin, se voi hyvinkin saada vaikutusvaltaa yhdenvertaisuuskysymyksissä. Nyt ne eivät ole politiikan asialistan kärjessä.

Ruotsissa Gudrun Schymanin johtama Feministiskt initiativ (FI) -puolue on viime vuosina löytänyt paikkansa tasa-arvopolitiikan uudistajana ja esillä pitäjänä. Vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa FI sai oman europarlamentaarikon.

Kaikkia tulokas ei taatusti miellytä. Feministinen puolue saattaa saada liikkeelle kannattajien lisäksi vastavoimia, joille feminismi näyttäytyy uhkana arvokonservatismille.

Perinteisille puolueille yksi haasteista on, miten ne reagoivat, jos uusi puolue saa vihapuheen kärjistämässä keskusteluilmapiirissä kovin aggressiivisen vastaanoton.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat