Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä tuo jalkapalloonkin voimapolitiikkaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomien mukaan terrorismin uhan varjostamissa jalkapallon EM-kisoissa pahinta jälkeä ovat toistaiseksi saaneet aikaan perinteiset huligaanit.

”Historian huomioiden oli odotettavissa, että yhtenä osapuolena rähinöinnissä olisivat englantilaiset. Toisaalta venäläisten brutaali esiinmarssi huliganismin kentälle ei myöskään yllätä maan viime aikojen kehityksen valossa.”

”Venäläisten hyökkäyksissä on viitteitä organisoituneesta toiminnasta. Väkivaltaisuutta synkentää, että suurvallan johto puolustaa häikäilemättä omiaan. Ranskan Venäjän-suurlähettiläs kutsuttiin puhutteluun pidätysten johdosta. Ulkoministeri Sergei Lavrov syyttää Ranskaa venäläisten syrjimisestä.”

”Kokonaisvaikutelmaksi jää, ettei Venäjä ainoastaan vaadi erioikeuksia kansalaisilleen lännessä. Huliganismia käytetään jälleen uutena vipuvartena sisäpoliittisiin tarkoituksiin. Lavrovin johdolla vahvistetaan mielikuvaa me vastaan muut -asetelmasta lännen kanssa.”

”Venäjä isännöi jalkapallon MM-kisoja kahden vuoden päästä. Systemaattisen dopingkulttuurin ja suurvaltapoliittisen aggression jälkeen huliganismin tulisi olla viimeinen pisara, joka saisi Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan vaihtamaan kisapaikkaa. Tällainen ihanteellisuus lienee myöhäistä ja liikaa vaadittu sisäisen korruption raskauttamalta Fifalta.”

Hämeen Sanomat toteaa, että jalkapallon EM-kisoissa on ilmassa paljon kansallisia jännitteitä.

”Pienet Albanian ja Islannin kaltaiset maat tuovat itseään esille, ja isot pullistelevat pöyhkeinä. Yhdentyneestä Euroopasta ei ole tietoakaan.”

”Ristiriita ihanteen ja todellisuuden välillä on iso: urheilun pitää yhdistää ihmisiä ja kansakuntia, ei erottaa.”

”Venäjä siirtää häikäilemättömän voimapolitiikkansa myös jalkapalloon. Siihen muu Eurooppa voi vastata vain viisaasti vaikenemalla.”

”Venäläisiä syyttömämpiä eivät ole jalkapallohuliganismin emämaasta Englannista kotoisin olevat rettelöitsijät. Heillä ei kuitenkaan ole kotimaansa hiljaista hyväksyntää riehumiselleen.”

”Käydään rajua informaatiosotaa. Venäjä kääntää mustaa valkoiseksi: luo mielikuvaa kaltoin kohdelluista kansalaisistaan.”

”Onneksi ääripäätyyn on matkaa. Jalkapallon takia on syttynyt tiettävästi vain yksi sota, Hondurasin ja El Salvadorin välillä vuonna 1969.”

Aamulehti pitää lähes käsittämättömänä, että Venäjän ulkoministeri käyttää arvovaltaansa väkivaltaisten rähinöitsijöiden puolustamiseen.

”Tämäntyyppiset manööverit voidaan selittää sisäpoliittisilla syillä ja tarpeilla, mutta kansainvälisten suhteiden kannalta on huolestuttavaa, kun korkeat poliitikot latovat syytöksiä tilanteessa, jossa olisi enemmänkin anteeksipyynnön paikka.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat