Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjen häive Venezuelassa

Ilmoitus suorista neuvotteluista Venezuelan ja Yhdysvaltain välillä on askel parempaan muinaisjäänteeksi jähmettyneissä suhteissa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Venezuelan ja Yhdysvaltain vihanpito on kansainvälisessä politiikassa eräänlainen muinaisjäänne, jota Venezuela on aktiivisesti ylläpitänyt. Venezuelalaisen sosialistisen vallankumouksen nimiin vannova presidentti Nicolás Maduro on pönkittänyt sortuvaa valtaansa julistamalla Yhdysvaltain syylliseksi maansa vaipumiseen epätasaisesti jaetusta vauraudesta kattavaan ja syvään kurjuuteen.

Maduro ei ole uskottava Venezuelassa eikä myöskään muualla Latinalaisessa Amerikassa, missä Yhdysvaltain syyttäminen on muuten ollut menneinä vuosina usein perusteltua ja poliittisesti kannattavaa. Nyt Madurokin on ehkä ymmärtänyt, ettei nykymenoa kannata sellaisenaan jatkaa.

Lupaava käänne tapahtui viime viikolla Amerikan maiden järjestön OAS:n kokouksessa. Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry tapasi venezuelalaisen kollegansa Delcy Rodríguezin ja ilmoitti suorien neuvottelujen välittömästä käynnistämisestä maiden välillä.

Caracasissa käytävistä neuvotteluista tulee vaikeat. Rodríguez syytti omassa puheenvuorossaan Venezuelan hallituksen arvostelijoita Yhdysvaltain käskyläisiksi. Pienikin järjen häivähdys Venezuelassa on kuitenkin myönteistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat