Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskuspuistoa säilytetään

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta muutti yleiskaavan suunnitelmaa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi viime viikon tiistaina Helsingin uuden yleiskaavan mutta teki siihen kohtalaisen merkittäviä muutoksia.

Kaupunkisuunnitteluviraston linjauksista poiketen lautakunta päätti säilyttää Keskuspuiston rakentamiseen varatuista alueista viheralueina kaksi hehtaaria Pirkkolan urheilupuiston kohdalla ja kahdeksan hehtaaria Maunulassa. Myös Lauttasaaresta säästettiin viisi hehtaaria rakentamisaluetta.

Lautakunta oli yksimielisesti muutosehdotuksen kannalla.

Puiston lohkominen rakentamiselle on herättänyt alueen asukkaissa kiivasta vastustusta – joskaan ei aivan yhtä kiivasta kuin Malmin lentokenttäalueen rakentamissuunnitelma. Puiston viheralueiden rakentamista vastaan kerättiin 14 000 allekirjoittajan adressi.

Keskuspuisto on kapeimmillaan juuri Pirkkolan urheilupuiston kohdalla. Puiston kaventaminen olisi vaarantanut eläinten ekologisen käytävän.

Helsinki varautuu lähivuosikymmeninä massiiviseen väestönkasvuun. Se tietää lisää rakentamista. Viheralueillakin on merkitystä. Kivuttomin – joskaan ei järin tehokas – tapa lisätä rakentamista on tiivistää nykyisiä jo rakennettuja alueita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat