Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpo kokosi joukkueensa

Risikko tulee, Toivakka lähtee, Grahn-Laasonen jää.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kokoomus – käytännössä siis puolueen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo – on valinnut ministerijoukkueensa.

Paula Risikko oli vahva ehdokas sisäministeriksi heti kokoomuksen puoluekokouksen jälkeen. Hän on pitkin kevättä ollut keskeinen kokoomusneuvottelija sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksessa eli sotessa. Samaa asiaa hän on neuvotellut myös aiemmissa ministeripesteissään. Sote alkaa olla ratkaisuvaiheessa, joten ministeriryhmään tarvittiin Orpon ohella joku, joka tuntee soten entuudestaan.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakan lähtöä osattiin odottaa. Hänen perheensä harjoittama verosuunnittelu aiheutti sellaista julkisuutta, joka alkoi olla kokoomukselle rasite.

Toivakan tilalle tulee Kai Mykkänen, ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hänet tunnetaan Venäjän ja energia-alan asiantuntijana.

Kannattaa huomioida sekin, mikä ei muuttunut: opetus- ja kulttuuriministerinä jatkaa Sanni Grahn-Laasonen, edellisen puheenjohtajan Alexander Stubbin suosikki.

Orpo haluaa valinnoillaan selvästi varmistaa, ettei kokoomukseen jää puheenjohtajavaalista pitkäaikaista juopaa eri kannattajaleirien välille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat