Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti joutui jälleen näyttämään kaapin paikan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomien mukaan Kultaranta-keskustelut osoittivat, että Suomen ja Ruotsin välisessä yhteistyössä on myös hiertymiä.

”Ajatus yhteistyön edistämisestä ilman rajoitteita on vain Suomen linjaus kumppanuuden toivetasosta. Ruotsi ei sitoudu Suomen puolustamiseen. – – Ruotsi pitää kiinni liittoutumattomuudesta. Maan antama solidaarisuusjulistus ei tuo Suomelle mitään ekstraa pohjoismaisiin kumppaneihin verrattuna.”

Keskisuomalainen sanoo, ettei Ruotsin näkemystä pidä nähdä ongelmana.

”Maamme kannattaa jatkaa luontaista pohjoismaista yhteistyötä. Toisaalta ei Suomikaan ole sitoutunut ostamaan Hornetien seuraajaksi Jaseja, mutta ne ovat jälleen yksi mahdollisuus.”

Ilkka kirjoittaa, ettei Kultaranta-keskusteluissa ole vuotta, jolloin presidentti Sauli Niinistö ei joutuisi osoittamaan kaapin paikkaa.

”Presidentti pääsi tänäkin vuonna napauttamaan, kun Ruotsin parlamentin ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Karin Enström peräsi paneelikeskustelussa Venäjän presidentin Suomen vierailun sopivuutta jännitteisinä aikoina.”

”Niinistö käyttää tasapainoilussa tuttua sääntöä: pidä ystävät lähellä mutta viholliset vielä lähempänä. Sivusta katsoen sitä on helppo yksittäisten poliitikkojen arvostella ja pitää suomettuneisuuden merkkinä.”

”Suomalaiset muistavat hyvin vuosi sitten heinäkuussa olleen Helsingin Etyj-juhlakokouksen. Suomi jätettiin yksin, kun se kielsi maahantulon niiltä venäläisdelegaation jäseniltä, jotka olivat EU:n pakotelistan mukaan matkustuskiellossa. Oli paljon vastustajia, vähän puoltajia, mutta sitäkin enemmän hiljaisuutta, sanoi presidentti tuolloin. Suomen selän takaa on hyvä katsella Ruotsinkin.”

Hufvudstadsbladet näkee eron Ruotsin ja Suomen suhtautumisessa Natoon.

”Suomessa puhutaan selvästi mahdollisuudesta hakea puolustusliiton jäsenyyttä, jos turvallisuustilanne sitä vaatii, mutta Ruotsin sosiaalidemokraattinen hallitus sulkee Naton jäsenyyden kokonaan pois.”

”Ruotsi painottaa kahdenvälistä yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa. – – Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist allekirjoitti myös juuri sopimuksen sotilaallisesta yhteistyöstä Britannian kanssa.”

”Ruotsi haluaa turvata länsiyhteydet, jos Britannia jättää EU:n ja EU:n yhteisen turvallisuuspolitiikan.”

Ilta-Sanomien mukaan Kultaranta-keskustelujen opetus suomalaisille on perinteinen.

”Suomi tekee turvallisuuspoliittiset ratkaisunsa yksin. Suomi on Ruotsille puskuri itään, ja puskurina Suomi halutaan siellä pitääkin – jälleen kerran.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat